Victor Bodiu: Nu voi!

Cancelarul Guvernului, Victor Bodiu, s-a lansat în campania electorală locală cu sloganul său oficial, pe care l-a repetat de câteva ori în primul alineat al cuvântării pregătite încă din perioada în care nu ştia că va fi candidat la Primărie. Ceea ce ştia, însă, a spus clar: „NU VOI fi toreador, NU VOI urca pe troleu, NU VOI popula Valea Morilor”.

NU VOI veţi fi primari, ci eu! – ar fi concluzia de după lecturarea tuturor mesajelor sale negativiste. Unii deja admit că el va deveni primar, dar viaţa cu un asemenea primar s-ar putea să nu fie prea veselă.

Imaginaţi-vă un edil bogat şi mulţumit de sine, care „nu va urca în troleibuz!”, nici chiar dacă în acel troleibuz s-ar da miere, carduri bancare sau tablouri de Picasso la preţ redus. Nu ar urca Bodiu în troleibuz nici chiar dacă acolo l-ar aştepta Gaddafi, Joe Biden, Barack Obama sau Michael Sarkozi cu ultima sa nevastă? Şi dacă în acel troleibuz l-ar aştepta însuşi Vlad Filat? Ar fi prea de tot, în asemenea cazuri s-ar putea că chiar PLDM cu tot cu AMN s-ar dezice de un asemenea candidat antitroleibusist! Da, e adevărat, cam miroase nu prea bine prin troleibuzele din Chişinău, şi banchetele sunt cam slinoase, şi pasagerii nu toţi cheltuie o găleată de apă în plus pentru autosalubrizare, dar, la urma urmei – au venit deja primele troleibuze noi de la Minsk, se poate de rezervat unul nou-nouţ pentru candidatul PLDM? Se poate ca acest troleibuz să fie dotat cu un aparat de Face-control, ca să nu intre chiar tot omul de 2 lei.

Nu dă bine la imagine nici frica lui Bodiu de a fi toreador. Trăim totuşi într-o ţară agrară, oamenii, în criză de combustibil, renunţă la tractor şi revin la carul cu boi, Moldova în general, dintotdeauna a fost plină de boi, şi mulţi au confirmat că se întâmplă câte un exemplar-două şi prin partidele politice, şi chiar prin instituţiile de stat. Acuma, dacă pe străzile Chişinăului, sau chiar pe coridoarele politice, apare câte un bou turbat, cine să-l oprească? Maia Laguta şi pensionarii? Gumeniţă cu papucul rupt? Probabil, această misiune nobilă îi revine unui primar, dar … dacă omul se teme, nu poate risca. Probabil nu trebuie să rişte nici să se apropie de Primărie, că cică mai sunt pitecantropi la Primăria Chişinău rămaşi încă de când Matadorul Iordan.

Şi fobia faţă de sirene e ruşinoasă. Acuma, când în Moldova şi în Chişinău inclusiv scade drastic natalitatea, nu e cazul să populăm oraşul măcar cu sirene? Nu e cazul să le ajutăm să se înmulţească, mai ales că reprezintă cea mai economă populaţie posibilă: nu cer casă, căci trăiesc în apă, nu cer agent termic, căci au sânge rece, nu cer compensaţii pe îngrijirea copiilor, căci de asta se ocupă Neptun, nu cer nimic! Oare e cazul să renunţăm la ele? Dar ce frumos cântă sirenele? Eventual ar putea fi organizate acolo şi concerte electorale, de ce nu? Geta Burlacu şi Nely Ciobanu de la PD ar avea concurenţă serioasă. Iată că Bodiu nu vrea sirene, nu vrea natalitate, nu vrea populaţie ieftină, nu vrea concerte pe gratis. Hm, dar vrea primar!

A propos, că am amintit de Matadorul Iordan. Există un dor în societate faţă de micile lui ghiduşii. Din păcate, Veaceslav Iordan nu se mai arată publicului, iar candidatul Bodiu se pare că îi fură ideile! Nu, nu alea din aşternut, să fim expliciţi, despre asta nu avem niciun semnal. Vorba e de declaraţii. Ia citiţi:  „Nu mă ascund după vorbe şi faptele mă caracterizează”. De ce ne aminteşte această declaraţie? Da, de sloganul iordanian  „Faptele vorbesc”. Desigur, Bodiu ar putea să apară cu acest slogan nu cu mănuşă roşie, ci cu una verde. Cu puţin galben.

Vector Bodiubilding

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *