Ultimii doi atomi din Moldova

437-circ-moleculaMoldova a fost împărţită demult-demult.De cum s-a născut, totul a fost împărţit ca la carte. Transnistria – ruşilor, averile – oligarhilor, băncile – comuniştilor, pădurile – mafiei, etc.

După fiecare campanie electorală, reîmpărţeala se făcea din nou. Uneori se lăsa cu ceartă, cu ameninţări, cu scandaluri, dar nimic nu rămânea neîmpărţit.

Recent, Ion Sturza, fost premier şi el al R.Moldova, a declarat în cunoştinţă de cauză că în stat o fi rămas cumva o moleculă, una mică, ultima, neîmpărţită.

Împărţirea unei molecule este un act foarte migălos şi responsabil, date fiind dimensiunile prea mici ale acestei averi. Dar împărţirea este totuşi posibilă, graţie faptului că molecula este divizibilă în atomi.

Pentru a rezolva problema divizării cu succes a ultimei molecule, autorităţile R.Moldova au decis să creeze o Coaliţie de Împărţire a Moleculei şi au purces la invitarea unor doctori în ştiinţe moleculare, de pe la institutul de fizică atomică de la Moscova, Chişinău şi Tiraspol.

Ultima moleculă a Moldovei a fost pusă pe masă în sala albastră a Academiei de Ştiinţe şi dezbaterile privind divizarea puterii moleculare au început. Deşi trebuie să fie simplu, procesul a devenit şi mai complicat. Se pare că invitaţii, chiar dacă sunt cei mai importanţi doctori în ştiinţe atomice şi moleculare, nu sunt curaţi politic. La adunarea de la Academie s-a servit ceai şi cafea. La un moment dat, câţiva dintre savanţi şi-au scos din servietă câte o bucată de turtă. În acel moment molecula a început să se tulbure, să se zgâlţâie pe masă, de apăruse riscul să dispară. S-a ordonat o anchetă internă asupra moleculei şi anturajului. S-a descoperit că savanţii trăgeau fiecare cum putea molecula la turta sa, având în turtă câte un magnet colorat politic.

Iar ceartă în Coaliţia de Împărţire a Moleculei. Scandalul a ajuns până la Vilnius. Experţii de la Vilnius erau cam obosiţi de fosăiala Moldovei cu molecula şi au declarat că pe ei de fapt îi dor ochii şi nu văd niciun atom în Moldova, dar că vor transmite în curând un nou eşalon de molecule divizibile în euro. Dmitri Rogozin, expert monocelular, s-a supărat şi a închis gazul în speranţa că euroatomii vor îngheţa la iarnă.

Atomul Vesel


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Deportatul

  Bravo “Atomul Vesel”
  Ca argument foloseşti: – “Recent, Ion Sturza, fost premier şi el al R.Moldova, a declarat în cunoştinţă de cauză că în stat o fi rămas cumva o moleculă, una mică, ultima, neîmpărţită.”
  Dar iată că “moleculile” statului RM, a cetăţenilor RM a trecut în “eşalon de molecule divizibile în euro” a celor care ne-au condus timp de peste 20 ani.
  Iată şi o informaţie din Adevărul.ro despre bogaţii basarabeni din România: – “Cel mai bogat este ex-premierul Ion Sturza, care, cu o avere de 110 milioane de euro, ocupă locul 27 în clasament, în creştere cu circa 20 de milioane de euro şi 16 locuri.”
  Acum, dupa ce Dl Ion Sturza a fost Prim-Ministru lui P.Lucinskii şi a fost la Fincombanc cu Oleg Voronin, ŞI ARE MULTE “MOLECULE” este Dl Ion Sturza promovat pentru a reveni în politica RM. Se spune Hadîrcă (fostul consilier a lui P.Lucinskii), Guţu, Bodrug, Saharneanu,… doresc ca I.Sturza să fie Preşedinte a “Partidului liberal a TRĂDĂTORILOR”
  – Pleacă ai “NOŞTRI”,
  Vin ai “NOŞTRI”
  noi RĂMÂNEM TOT CA PROŞTII

 2. lilica(CONSTIINTà LA DEJUN,LA PRINZ SI LA CINà )

  FRUMOS!!!!!

  unica ce ràmine oamenilor comuni sà glumeascà asupra prostologiilor combinate de SAVANTI- POLITICI!!!
  savantii sint obiectivi si nici nu au capacitatea de a intra si a intelege molecula HAOTICà de care toti trag…le lipseste subiectivitatea

  a fi subiectiv inseamnà a fi intelept!!!

  chind avem nevoe de lucruri materiale (obiective)putem gàsi ràspunsul la savanti,chind insà avem nevoe de intelegere (subiectivitate) ne apelàm la religie

  incà nu sa nàscut savantul subiectiv care va fi capabil sà fie si INTELEPT

  ALTà REZOLVARE RAPIDà SI FàRà PRIMEJDIE pentru acei care au fricà sà peardà POZITIA SOCIALà SI PUTEREA e CUMPàRAREA ACESTOR PERSOANE fricoase si distructive pentru MOLDOVA!!!

  fiecare POLITIC-SAVANT are pretul sàu…deci CINE are bani trebue sà plàteascà si nu va mai avem nevoe de impàrtit MOLECULA MOLDOVEI SUVERANE 🙂

  ei nu au CONSTIINTà… banii,pozitia economicà e mult mai importantà ca principiile,valorile personale,tàrii

  asa vàd eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *