Tunul comunist vrea carne tânără

Straşnică îngrijorare l-o apucat Grişa, acum în prag de alegeri. Se teme că studenţii vor fi folosiţi la alegerile viitoare…nu în favoarea cui trebuie.

Aşa că, dacă nu studenţii nu vor vota în favoarea cui trebuie, mai bine trebuie criticaţi, intimidaţi şi opriţi. Grişa a găsit şi modelul cel mai potrivit: o sperietoare naţională sub sloganul “Studenţii sunt carnea de tun a luptelor electorale!”.

După dicţionar, reiese că tinerii ar fi “militari trimişi special pentru a fi masacraţi în război”. Să înţelegem, dragă politolog Grişa, că ne aşteaptă un război, în care se vor folosi tunuri şi carne electorală.

Dragă Grişa, ţi-ai amintit cum împreună cu colegii de partid, puneaţi carne de pensionari, şi chiar schelete de decedaţi în tunul alegerilor şi ieşeau voturile roşii nou-nouţe, fără prea mult efort. Acum vremea s-a schimbat. Tunurile sunt sigilate, cabinele de vot – la fel, aşa că nu mai face tu valuri într-un lighean cu apă. Că vorba ceea, nici n-o început alegerile, dar vă şi grăbiţi de-amu, (ca mirele la pat), să acuzaţii de fraude. Musca şi-a făcut cuib pe căciula voastră, da vouă vi se năzare că e pe  şepcile democraţilor.

Nu-i bai. Studenţii văd votul şi ştampila singuri, iar locul unde votează nu prea le schimbă opţiunea. Ori s-asculte muzică populară şi să vadă perdele ca la mama acasă în loc de uşă la cabina de vot, ori să vadă sălile de curs unde dorm pe bancă în fiecare zi, e cam tot aceiaşi. Doar că poate or economisi de-un drum la ţară şi şi-or cumpăra un carnet pentru lecţii. Nu un carnet roşu de partid.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *