TRIBUNA FOŞTILOR: Decapitarea lui Muruianu

Fostul Procuror general al R. Moldova, din perioada guvernării comuniste, Valeriu Gurbulea, susţine pentru www.24h.md că demiterea lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al CSJ nu ar avea nicio legătură cu reforma justiţiei. În opinia sa, în Moldova nu există nimic “din ceea ce s-ar numi reformă”. (O fi existat, pe când eraţi părocuror general? – întrebarea Circ în Tramvai)

Reforma justiţiei: un mitul vorbit?

“Ion Muruianu, în funcţia pe care o deţinea, avea rolul să prezideze şedinţele Consiliului Suprem al Magistraturii. În rest, era un magistrat ca mulţi alţii şi nu era cel care stopa sau influenţa mersul reformei în justiţie. La noi reforma în justiţie este doar un mit vorbit, dar nu un fapt implinit sau acţiuni în aplicare. Am discutat cu colegi de-ai mei de la ministerul Justiţiei, care îmi spun că nu se face nimic din ceea ce s-ar numi reformă. Nu există niciun plan de acţiuni, nu exista niciun document care ne-ar demonstra că se vrea această reformă”, a mai declarat Valeriu Gurbulea, pentru allmoldova.md.

Partidul Comuniştilor din R. Moldova intenţioneată să conteste la Curtea Constituţională demiterea lui Muruianu. În opinia acestora, la mijloc este o tentativă de răfuială politică a puterii cu un magistrat incomod.

Ex-director SIS: AIE devine tot mai comică?

Şi fostul director SIS, deputatul PCRM, Artur Reşetnicov, crede că demiterea preşedintelui CSJ, Ion Muruianu, are legătură cu decizia CSJ de a muta dosarul privind validarea alegerilor din 19 iunie, pentru Primăria Chişinău, de la Chişinău la Bălţi.

“AIE devine tot mai comică şi mai comică. Se amestecă în toate treburile. Vor să impună cu forţa ca Chişinăul să fie condus de aşa zisul Chirtoacă. Cu siguranţă că demiterea lui Muruianu are legătură cu decizia CSJ de a muta dosarul privind validarea alegerilor din 19 iunie din Chişinău de la Curtea de Apel Chişinău la cea din Bălţi.

Întrebat dacă Muruianu a ajutat PCRM-ul în ultima perioadă, Reşetnicov a precizat: «Cum putea să ajute dacă acelaşi complet de judecători care ne-a respins nouă reviziurea renumărării voturilor şi a satisfăcut mofturile lui Ghimpu, au decis, din considerente obiective, strămutarea examinării dosarului de la Chişinău la Bălţi? Cum într-un caz ei au decis bine, dar în alt caz, când au decis în defavoarea lui Ghimpu, nu au mai decis bine. E comic. Cei din AIE foarte repede se vor convinge că ei nu sunt nimic în ţara asta», a punctat fostul director SIS.

Cititorii www.zdg.md au reacţionat imediat la mesajele foştilor.

Nic a scris:

@ Mai comici sunt PCRM-iştii care fac şouri pe ascuns şi mor de dorul puterii (treucii). Nu te mai fură nimeni? Cui trebuieşti tu? Ai crezut că eşti cel mai deştept dar ai rămas “linge fund” al lui Voronin.

Igor a scris:

@ De ce, tovarăşe Reşetnicov, nu aţi depus contestare pentru a se rejudeca la Moscova? Că de acolo primeaţi sentinţa gata, prin fax. Nu fiţi penibili, aţi depus cu bună ştiinţă contestarea la Bălţi, unde vă sunt toţi comuniştii la putere, de justiţie nici nu mai vorbesc. Ştiu care e problema voastră, aşi picat cu Dodon din simplul motiv că suburbiile, române până în talpă, + o parte bună din capitala de români, v-au stricat planurile. Am văzut, tovarăşilor, cu cine aţi ieşit la protest, din populaţia băştinaşă erau doar câţiva, şi aia vorgheau «maldavneşte». Acum, doriţi să ne impuneţi cu ajutorul rusolingvilor din Nord un primar românofob, susţinut în majoritate de rusofoni şi mankurţi. Într-adevăr, a fost votul etnic, spunea cineva. Şi voi, parcă eraţi pe cal, dar iată ca ţăranii noştri v-au dat planurile peste cap. Cât de mult îi urâţi voi pe ei, pr cei care vă hrănesc şi vă susţin bugetul…

Ion a scris:

@ Interesant! Reşetnicov, care se dă cu părerea, nu vrea să ne mai spună despre activitatea sa de pe când era şef la SIS şi de ce după 7 aprilie a lichidat o parte din documente, care îl compromiteau? Şi, în general, parcă nimeni nu se mai interesează despre crimele făcute de comunişti pe perioada guvernării lor. Dacă se punea punct la timp, atunci acest cancer nu se mai dezvolta.

Asasinate KGB a scris:

@ Reşetnicov şi Voronin ar trebui trimişi la puşcărie pentru organizarea asasinatelor politice…


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  Bataie de cap la judecatori si procurori:
  La care puscarie sa-i mai repartizeze,ca toate-s ocupate, aproape, cu copii, care din cauza foamei, au comis furt:o piine de la magazin si de batrinele, care stau cu anii, pentru ,ca au rupt o floare, de pe marginea strazii sau au lasat cinepa,sa creasca, in gradina,iesita din seminta – adusa de vint..?
  Poate asteapta ,ca sa le-o construiasca democratii sau liberalii din banii statului – pradat, ca in astea vechi: nu-i nici loc si nici conditii convenabile ,sa-i trimita: izul de mucegai si de urina, din celule e innadusitor,iti da in nas de-odata – usturator..!
  Unde-i mai bine sa-i cazeze, nimeni nu se hotaraste. Camera lui Nichifor, care -i dus la puscaria Pruncul – e in proces de reparatie si-i proprietatea-privatizata a lui.
  Care stie vre-un locusor ,mai bun pe la penitenciare, informatii, sa nu-si mai bata asa mult capul,cu repartizarea lor – la “dubala”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *