Şi tu poţi fi Miss Moldova 2014

438-miss-moldoa-2014Nu cunoşti o boabă limba engleză? Trăieşti în R. Moldova, dar te consideri rusoaică şi te mândreşti cu asta? Nu cunoşti limba română şi nu ai nici cea mai vagă intenţie să o însuşeşti? Ba mai mult. Nici nu ştii că anume această limbă este vorbită în R. Moldova? Crezi că aici limba oficială este moldoveneasca, că românii sunt duşmanii tăi, că Transnistria e stat independent? Eşti nostalgică după URSS? Vrei să ajungi să vizitezi, în sfârşit, o ţară străină? Vrei să stai în ea câteva săptămâni? Gratis, fără să plăteşti cel puţin un leu. Vrei să faci cunoştinţă cu oameni potenţi financiar, din diferite ţări ale lumii? Vrei să te vadă părinţii şi prietenii la televizor? Vrei să te înjure o ţară întreagă? Să te bârfească o lume? Eşti nepăsătoare la tot ce se vorbeşte despre tine?

Dacă da, atunci nu contează cum arăţi şi ce ai în cap, pentru că, aproape sigur, eşti Miss Moldova 2014, cea mai frumoasă şi mai deşteaptă fată din R. Moldova. Nu-ţi rămâne decât să te înscrii în concurs. Ulterior, nu va trebui decât să accepţi să te faci de ruşine în faţa câtorva zeci de milioane de oameni care vor sesiza fără prea mult efort că vorbeşti limba engleză cu greşeli şi să suporţi criticile şi reproşurile a sute de mii de compatrioţi, care-ţi vor reproşa că ai ajuns la Miss World având pile.

Pentru a afla detalii suplimentare despre cum poţi participa la concurs, dar mai ales despre cum îl poţi câştiga, o poţi contacta pe Valeria Ţurcan, adolescenta din Tiraspol, câştigătoarea din acest an a titlului Miss Moldova şi, respectiv, reprezentanta din acest an a R. Moldova la concursul internaţional de frumuseţe, Miss World, care se desfăşoară chiar în aceste zile în Indonezia. Ea, Valeria, dispune de toate calităţile indicate mai sus. Tânăra, care după cum singură a declarat, se prezintă tuturor ca fiind din Rusia, dacă o veţi ruga frumos, vă va putea împărtăşi, cu siguranţă, câteva din secretele care au propulsat-o pe ea către titlul de Miss Moldova 2013. Când, cum, unde şi cât, sunt întrebări la care doar ea şi probabil câţiva membri ai juriului din acest an îţi vor putea răspunde.

Şi încă ceva. Eşti frumoasă şi deşteaptă? Cunoşti câteva limbi străine, iar engleza e preferata ta? Vorbeşti româna şi te mândreşti cu asta? Nu cunoşti deloc rusa, pentru că eşti din generaţia care nu a avut şansa să înveţe în această limbă la şcoală? Atunci, nu participa la concursul de anul viitor pentru titlul de Miss Moldova. De ce? Pentru că nu ai nicio şansă să fii desemnată învingătoare.

De fapt, e şi a treia variantă. Cine, de ce şi pentru ce are nevoie de Miss-uri? Cine are de câştigat de pe urma acestor competiţii în care inteligenţa şi valoarea nu au rost?


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Rodica

  nu cunosc 5 limbi stiu decit Romina Rusa si putin Engleza, nu sunt cea mai desteapta din scoala dar nu pot spune ca daca stii matematica fizica si alte obiecte perfect de bine esti cel mai destept,important e sa pot sa te desurci in viata si in rutina de zi cu zi ce ne preseaza pretudindeni,frumuseta?Da e importatna dar nu e pe primul loc,importat e sa stii exact ce iti doresti de la viata si sa deschizi inima oamenilor care cu adevarat merita.vreau sa arat lumii ca intrun corp frumos ar trebui sa fie neaparat si cunostinte.

 2. Coputerco Olesea

  Здравствуйте!!! О знании языков могу сказать что…. cu Limba Romana eu ma discurc foarte bine, deci cat o stiu, imi ajunge. The same thing and with English Language. Но росла я в Русскоязычной семье, потому предпочитаю общение на Русском языке. Ближе к сердцу как-то. Что сказать о себе… Красивая,если смотреть по наружности…. Но реальная красота это не только лицо. Как сказал А. П. Чехов : “В челловеке должно быть ВСЁ прекрасно : и лицо и душа, и одежда и мысли…”. Кажется так. И ещё, весёлая…. Если мир не перевернёт меня, то тогда переверну его я (шутка). С “чертовщинкой” в глазах. С маленькой, но………… (так говорят, по крайней мере)))) )

 3. =Iolanda Unionista dela Hotin=

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *