Semnează pentru ţara ta securistă!

281-colajpasatÎn Chişinău şi în alte localităţi ale R.Moldova au apărut în ultimele zile mai multe panouri stradale care reprezintă doi bărbaţi din R.Moldova, ÎPS Vladimir şi ÎSS Valeriu.

Panourile au două inscripţii, pe unele e scris “Semnează pentru ţara ta ortodoxă”, iar pe altele “Semnează pentru ţara ta securistă”.

Panourile sunt dedicate unui referendum, în cadrul căruia cetăţenii vor trebui să aleagă: vor o ţară ortodoxă sau securistă. Buletinele de participare la referendum vor conţine 4 opţiuni de răspuns: 1) ţară ortodoxă, 2) ţară securistă, 3) ortodox-securistă, 4) totalitaristă.

Urnele de votare la referendum vor fi instalate în 2 tipuri de instituţii din R.Moldova: în biserici şi în birourile SIS. În biserici, oamenii vor fi mânaţi să voteze cu porunca “fă ce spune popa”, iar în birourile SIS vor fi încurajaţi să voteze după ce li se va spune cât de uşor se fabrică dosare celor incomozi.

Sacii cu voturi nu vor mai fi număraţi, căci rezultatele au fost deja stabilite în timpul discuţiilor preliminare dintre clerici şi securişti.

Până la pronunţarea rezultatelor referendumului, se preconizează că Curtea Supremă de Justiţie va da lumină verde (anulând-o pe cea roşie) referendumului, după ce Curtea de Apel a făcut un pic de popularitate iniţiativei, luând decizia de a interzice colectarea semnăturilor pentru iniţierea referendumului.

Pasia Vladimirovna Cantarea

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Iurii

    persoanele si asa se vor duce in biserica credintei sale. Referendumul dat nu va da nimic, dar poate aduce la mai multa sfada. Miine vor dori referendum alte tipuri de religii, si si va primi asemanator ca in politica in ziua de azi/ clar ca majoritatea va fi pentru ortodocsa, atunci cum? pe persoanele de alte religii cu forta ii vom fugari in bisericele ortodocse? nu.

    atunci sensul referendumului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *