Necropola Aliansului

Ca şi orice formaţiune politică, care se naşte, trăieşte şi moare, la fel şi AIE, după o viaţă tumultuoasă, se va ogoi cândva. Fiind un fenomen care s-a născut atât de frumos, pe valul înspumat al revoluţiei din 2009, Aliansul ar trebui, într-un târziu cât de târziu, să treacă în lumea drepţilor frumos şi monumental.

Dar cum poate fi monumentul Aliansului trecut? Ca un mausoleu? Ca o piramidă egipteană? Ca o necropolă. Un om de afaceri s-a şi tocmit, la un preţ simbolic, să prindă locul pentru viitorul cavou.

Urma să fie ridicată construcţia, după care, fiecare element al Aliansului să cozizeze în numele veşniciei, cât s-o putea obţine din bujăt. Necropola de lângă Kentford trebuia nu doar să ţină Aliansul grămadă, ci chiar să o unească cu comuniştii, acolo fiind amenajate şi locuri de veci pentru secerele şi ciocanele scoase de curând în afara legii.

Locul necropolei nu a fost ales întâmplător. Scuarul din faţa blocului Kentford e locul perfect pentru a-i ţine grămadă componentele. Părţile pro-româneşti ale AIE se vor simţi perfect cu faţa spre Calea Ieşilor, spre drumul ce uneşte Moldova cu România şi UE. Părţile pro-ruseşti se vor simţi veşnic aproape de uzina rusească “Saliut”, fostă uizină secretă sovietică – simbol al nostalgicilor estici.

Iată însă, că societatea civilă şi jurnaliştii au stricat necropola. Au lovit zile în şir în betonul proiectului, până au demolat o scumpete de cavou. Acuma, Aliansu nu poate muri. Până nu îşi găseşte loc de altă necropolă. Poate în PMAN? Sau pe insula lui Plahotniuc?

Ali Necrofobul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *