Naşteţi copii, ca să fiţi scutiţi de impozite

Doi deputaţi au înregistrat o iniţiativă legislativă care conţine măsuri de încurajare a natalităţii, orientate, în special, către populaţia activă, bine conectată la mediul economic şi cultural.

Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Codului fiscal prevede o serie de scutiri care vor avea ca efect susţinerea natalităţii, precum şi încurajarea creşterii şi educaţiei copiilor. Autorii iniţiativei  propun ca părinţii naturali a cel puţin 4 minori să beneficieze de scutirea totală la impozitul pe veniturile din salarii şi la impozitul imobiliar pentru un imobil cu destinaţie de locuinţă şi a unui teren dobândit în timpul căsătoriei. Potrivit autorilor, în perspectivă, vor fi evaluate capacităţile privind subvenţionarea dobânzii pentru un singur credit ipotecar. De aceste scutiri ar urma să beneficieze, fără discriminare, orice cetăţean al R. Moldova care este părintele natural al cel puţin patru copii, pe toată perioada în care are în îngrijire minorii, până la atingerea majoratului.

«Fiecare dintre cele două acţiuni de susţinere este temeinic fundamentată, astfel încât să asigure un echilibru între investiţia statului şi efectele benefice pentru economie şi societate. Implicit, se creează garanţia că beneficiarii sunt persoane active, care desfăşoară o activitate legală, remunerată şi astfel statul îşi investeşte resursele în propriul viitor», se arată în nota informativă a iniţiativei legislative. Deputaţii consideră că respectivul proiect de lege va contracara efectele fenomenului de scădere accentuată a populaţiei, prevenind un dezastru demografic cu consecinţe grave la nivel social, economic şi politic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. vera

    Nasteti copii ca sa fiti scutiti de impozite si sa aiba cine apara mafia din fruntea acestui stat , care a intrecut masura ca si guvernantii “rosii”!
    Nasteti copii ca sa le plingeti de mila, ca putini analfabeti avem din cauza, ca ei primesc milioanele, iar poporului i-i recomanda EUROSICRIU pentru inmormintare cu pret – draguti!

  2. AVRAAM

    vera dragă,Guvernului permanent îi trebuie carne de tun,gastarbaiteri pentru a trimite fluvii de euro,inculpaţi şi învinuiţi pentru penitenciare,cadavre pentru revoluţii,ţapi ispăşitori pentru greşelile lor,tîmpiţi pentru armată,organe pentru transplant,robi şi slugi pentru castelele lor,căci in Moldova rămîn deja doar bogătanii,televiziunea lor şi prostituatele!Nu are cine le şterge rahatul şi zăbalele din urmă!Aşa că vaginilor,supliniţi urgent cadrele vacante de ţărani iobagi!Urgent!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *