Muşuc – pri(h)vatizator-şef

430-musucObligaţia Guvernului de a privatiza întreprinderile de stat a cauzat o isterie adevărată în rândul fracţiunii comuniste. Fiind exponenţi ai autorităţilor publice la primul val de privatizări, în ani ‘90, ei cunosc cu adevărat plăcerea, interesul şi gustul privatizărilor patrimoniului public.

Puţinele întreprinderi şi imobile rămase neprivatizate vor fi scoase la concurs în curând. Ce-i de făcut? Comuniştii s-au gândit mult. Specialişti comunişti în privatizare sunt mulţi şi toţi şmecheri. A fost anunţat şi un concurs intern partinic pentru cel mai bun privatizator comunist. Juriul, compus în totalitate din hoţi de ţară, a decis în unanimitate că cel mai bun pri(h)vatizator este Edurad Muşuc. Acesta a luat 10 pe linie la următoarele probe de concurs: 1 – experienţe anterioare la privatizare în interes familial sau politic, 2 – capacitate de isterizare publică şi calomniere a oponenţilor în interes de partid, 3 – devotament faţă de partid.

Unii membri ai juriului au avut opinii separate faţă de abilităţile lui Eduard Muşuc la punctele 1 şi 3. Ei au declarat că experienţele anterioare de privatizare ale familiei Muşuc sunt de-a dreptul grozave şi pot aduce o pată pe imaginea şi aşa pătată a partidului comuniştilor. Ei au remarcat cazul ruşinos al fondului de privatizare “Telecom Holding”, care a adunat bonurile patrimoniale de la cetăţeni şi s-au folosit de acestea în interes propriu, fără răspuns la cererile cetăţenilor. Alţi membri ai juriului au declarat că tocmai acesta este punctul forte al lui Eduard, că a învăţat de tânăr să privatizeze cu suportul comunităţii în folos propriu şi să reuşească să facă cteăţenii să tacă, de rând cu organele de drept. La punctul 3, criticii lui Eduard Muşuc au fost, de asemenea, nevoiţi să accepte candidatura lui Muşuc ca pe una de cel mai mare succes.

Oponenţii lui Muşuc au venit cu argumente. “Comuniştii nereformaţi, cu mentalitate de bolşevici şi năravuri staliniste, nu pot aduce ţara în lumea civilizată prin definiţie”. a declarat Eduard Muşuc pentru Ziarul de Gardă. Actualmente, când comuniştii sunt cei mai nereformaţi, Eduard Muşuc îi slujeşte cel mai performant.

Proiectul de lege ce prevede deetatizarea proprietăţii publice a fost votat în prima lectură la 5 iulie. Acesta a fost dur criticat de comunişti, pe motiv că guvernarea şi-ar dori să vândă cele mai importante întreprinderi din ţară la preţuri derizorii.

Musea Eduardovna


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. vasile

    Musuc un gandac pe carja lui Voronin.Musuc sa ne comunice cat a furat prin privatizare de la Telecom ampreuna cu tatal ,au avut si dosar penal descic pe timpul guvernarii comuniste ,dar au venit cu poclon la Voronin si dosarul sa incis ,tatal a terminato cu fujitul din tara,parca na mancat usturoi. Rusine ,acum cel mai mare activist al comunistilor ,daca il linje pe voronin.MUSTUC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *