Moldova exportă masiv în… Belize

Moldova continuă să exoporte masiv în Belize. În lunile ianuarie-februarie 2012, în această ţară central-americană au fost exportate mărfuri în valoare de 3 milioane de dolari, cu 53% mai mult decât în aceiaşi perioadă a anului 2011.

De notat că în anul 2011 exporturile din Moldova în Belize au crescut cu 540% şi au constituit peste 22 de milioane de dolari americani, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

În primele două luni ale anului 2012, exporturile moldoveneşti au crescut considerabil în Federaţia Rusă (+30,0%), România (+13,0%), Irak (de 5,6 ori), Noua Zeelandă (de 105,2 ori), Italia (+9,9%), Franţa (+35,9%) şi Kazahstan (de 2,4 ori).

Exporturile moldoveneşti în Belize şi în Noua Zeelandă depăşesc exporturile în Elveţia, Uzebkistan, Georgia şi Lituania.

Valoarea mărfurilor exportate din Republica Moldova, în lunile ianuarie-februarie, a constituit 305,5 milioane de dolari, cu 3,4% mai mult decât în aceiaşi perioadă din 2011.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *