Mâna Moscovei cu oala moldovenilor

442-putinCutremurul din noaptea de 5 spre 6 octombrie a pus capacul la toate. Nu-i destul că avem embargo prea lung, noroc prea scurt, frig prea devreme, ploi prea abundente, vin prea mult, glod prea cleios, corupţi prea nesăţioşi, probleme prea grave şi bani prea puţini. Noaptea, când săracii şi puţinii moldoveni s-au culcat să îşi tragă sufletul ostenit de dileme, dă-i cu cutremurul.

Nu au fost puţine voci care au remarcat că e mâna Moscovei. Adică nu că chiar o mână a cuiva de la Moscova a cutremurat pământul, că nu mai sunt moldovenii atât de proşti să creadă în poveşti, dar la propriu oricum mâna Moscovei e implicată în acest cutremur.

Vladimir Putin este vestit pentru spiritul său neînfricat atunci când se fotografiază în situaţii extreme: cu animale exotice, cu peşti de aur, explorând mările, lacurile, munţii, şi mai nou străfundul pământului.

Văzând că Moldova râmâne povestea de succes a Europei, şi că iaca-iaca se va integra în comunitatea vestică, Putin a pus mâna pe frâiele dezeuropenizării Moldovei şi a creat un plan secret care pare aproape ireal. Cutremurul din 5 spre 6 octombrie face parte din acest plan.

Putin a decis că următoarea sa sesiune foto vrea să o facă în spaţiul dintre Europa şi Transnistria. Dar era nevoie de o idee originală, căci scăldatul în Nistru sau pescuitul în Prut ar fi fost idei prea de genunchiul broaştei. S-a luat decizia că Putin va răsări din pământ ca un vulcan, va ţâşni ca o lavă, învelit în magmă clocotindă. Dorinţa ţarului e legea KGB-ului rusesc. S-au şi pornit testările.

Testul cu lansarea vulcanului în R.Moldova are mai multe faze. Prima fază a avut loc în noaptea din 5—6 octombrie. Populaţia a fost minţită că a fost un banal cutremur, de fapt s-au făcut primele adâncituri într-un crater vulcanic artificial, unde va urma să se tăvălească prin lavă rece, tot artificială, Vladimir Putin. Fotosesiunea oficială va avea loc puţin mai târziu, când craterul va arăta cât de cât a crater. De asemenea, grupuri de pirotehnicieni şi cutremurători de serviciu lucrează în continuare, în special noaptea, ca să nu se vadă şi să nu poată fi dezlegată taina lui Putin.

Lansarea oficială a Vulcanului Vladimir va avea loc într-o zi bine stabilită – ziua summitului de la Vilnius. Se presupune că semnarea şi ratificarea unor acorduri intermediare dintre R.Moldova şi UE, alături de Ucraina şi Georgia, va fi estompată de măreţia Vulcanului Vladimir, primul vulcan de pe teritoriul Europei de Est. La evenimentul pro-vulcan vor fi invitate oficialităţi din Găgăuzia, zona transnistreană, Abhazia, Oseteia şi alte teritorii care au armate ruseşti şi care se tem de mâna Moscovei.

Se preconizează ca Vladimir Putin să iasă din vulcan cu nişte oale de Cucuteni în mână, reporterii de serviciu urmând să scrie că liderul rus a găsit aceste vestigii în străfundul pâmântului, salvându-le de patina vremii. La ceremonie se vor strecura şi câţiva protestatari de la Hyde Park. Ei vor scanda “Putin, spală putina”, “Putin, ieşi din vulcanul nostru”, “Putin, dă-ne oala”.

Ieşirea lui Putin din vulcan va fi însoţită de un cutremur mare. Potrivit scenariului, moldovenii vor înceta să creadă în altceva, decât în marea putere a Moscovei, şi vor pupa mâna lui Putin.

Lavinia Munteanu

zp8497586rq

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.