L’acuta-deputat, circu-i garantat

Maia L’acuta se jertfeşte în continuare pentru pensionari. Ea doreşte să participe la alegeri, să câştige un scaun moale şi cald de deputat şi să rezolve de acolo, nu din stradă, problemele bătrânilor.

După ce şi-a demonstrat capacităţile de actor în faţa Primăriei, acum vrea să-şi continue cariera de circar politic în Parlament. Nu degeaba a învăţat la Moscova. Ştie cum să manipuleze spectatorii bătrâni şi flămânzi şi chiar a înregistrat succese. Perioada de glorie a Maiei nu a durat prea mult, acum ea fiind nevoită să iasă în faţa altor actori, mult mai iscusiţi.

Nu uita că acolo, în Parlament, sunt comuniştii care au darul de a suci minţurile tuturor şi apoi, nu te pui cu talentul şi experienţa lor acumulată în opt ani de zile de guvernare. Ş-apoi, nou-veniţii şi recent plecaţii, AIE-ştii, au şi ei ceva îndemânare şi talent actoricesc. Nu ştiu cum te vei descurca în faţa lor. Ne facem griji, că, de, tre să recunoaştem, nu mai eşti la prima tinereţe. Acolo va trebui să strigi “comuniştii jos”, “AIE-jos”, că ai declarat că vei lupta cu amândoi adversari politici. Mânuţele va trebui să le ţii ba în sus, ba în jos, amândouă odată, pentru ambii. E cam greu.

Acolo nu-ţi vei putea aduce pensionari cu linguri şi străchini goale, că Ghimpu te va trimite să treci controlul, la fostul lui consilier. Îmbulzeală şi strigăte nu-s acolo, doar când vei avea cuvânt la microfon, adică o dată în an. Aşa că – mai gândeşte-te.

Poate e mai bine în rochiţă subţirică, în blană naturală şi în maşină personală? Aşa te-au îndrăgit pensionarii şi cică cota parte îţi dădeau din banii lor, pentru a plăti leasing-ul maşinii… Dar, în Parlament, cine va mai prinde drag de tine. Ne e frică să nu ajungi, vorba ceea, Nuţi – spaima constituţiei, sau cum ar veni L’acuta -deputat, circu-i garantat.

Te invităm la călătorii gratis în tamvaiul nostru şi îţi oferim un abonament nelimitat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    De ce deputatii din parlament, pina in prezent, n-au ridicat intrebarea ca paturile vulnerabile ale populatiei sa dispuna de un avocat ,fiind scutiti de plata, pentru a-si putea apara dreptupile ,lezate de cinovnicii de stat, care nu-s gasiti vinovati niciodata si sunt aparati nu numai de judecatori, dar si de acei, care pregatesc expertizele medico-legale ,la cerintele procuraturilor, care la rindul lor, tot “prostesc” lumea, purtind-o pe drumuri, fara vre-un resultat pozitiv? Cit timp ,neavind cunostinte juridice, oamenii o sa umble, dezgropind adevarul, fara calauza-avocatul gratuit de stat? Nu se poate de a hotari ceva, penrtu binele omului sarac, intimidat, ca nu are in buzunar bani si sanatate de umblat “huimacit”, minat de tot soiul de “odrasle” – cu functii de stat?Cit achita serviciile comunale deputatii si de ce privilegii dispun ei, neactivand la nivel de cauza, in sfera sociala a populatiei? N-are importanta din ce partid faci parte, important e sa activez pentru binele poporului, care si-a dat votul pentru tine ca deputat si sa-l ajuti la nevoie! Cine dintre deputati a protestat pentru drepturile, lezate ale saracimii si de ce n-au facut-o pina in prezent? Lu-i rusine ..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *