Kremlinul – Mausoleul lui Putin?

Revoluţia fulgilor de după alegerile parlamentare din Federaţia Rusă a activizat imaginaţia poporului, dar şi memoria seculară a ruşilor.

Mulţi dintre ei, privind rezultatele alegerilor, şi-au dat seama că au mai văzut cândva un asemenea tablou. În scurt timp şi-au amintit: Putin la cârma Rusiei se aseamănă perfect cu Lenin – la cârma Mausoleului. Ambii sunt de neclintit.

Deşi sunt zeci de ani de când se fac încercări pentru a-l elimina pe Vladimir Lenin din mausoleu, salvând în acest fel nu doar o bună parte din bugetul naţional al Rusiei, şi nu doar onoarea şi demnitatea anticomuniştilor ruşi, Lenin se pare că e de neclintit şi nu se lasă coborât, ca şi toţi muritorii, întro groapă de cimitir.

Acum poporul rus are o nouă frică. Ruşii cred că agăţarea lui Putin de putere nu înseamnă altceva decât transformarea insituţiei prezidenţiale de la Kremlin într-un Mausoleu al lui Putin. Ei cred că acesta nu va mai coborî de acolo şi va rămâne blocat la putere cam vreo 100 de ani, cum s-a “autoblocat” Lenin în cavoul de granit din Piaţa Roşie.

Antropologii din Rusia au decis să organizeze o dezbatere internaţională la tema “Cavoul viu al politicii ruse”, eveniment la care vor fi invitaţi şi renumiţi antropologi din cercurile eminenţei gri de la Chişinău.

Vladimir MAVZOLEEV, din Piaţa Roşie pentru, Circ în Tramvai


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Oare cat de sanatos trebuie sa fie omul astazi -civilizat ca sa nu stie , ce sa faca cu o cucla cu barba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *