Judecătorii plecaţi la “raslabon”

Cinci judecători de la Judecătoria Buiucani, Ghenadie Plămădeală, Mihail Diaconu, Victor Boico, Serghei Lazăr şi Liuba Pruteanu, au scris pe uşile birourilor din instanţă că se află în concediu anual.

Dacă în această listă s-ar fi aflat şi numele judecătorului din iad, Dorin Popovici, atunci acesta, cu siguranţă, nu ar fi scris nimic pe uşa biroului său. În schimb, pe site-urile de socializare am fi descoperit tradiţionalul său mesaj: “Mă raslaghesc în Turcia”.

Circ în tramvai a aflat unde se “raslagheşte” unul dintre cei cinci judecători plecaţi în concediu anual. Serghei Lazăr a avut un an greu, un an plin de stres, un an în care a lovit camerele de luat vederi ale jurnaliştilor veniţi în instanţă pentru a relata despre evoluţiile dosarului “Iacob Gumeniţă”. Pentru Lazăr, a fost un an în care se ascundea de jurnalişti pe după dosare, numai să nu le ofere informaţiile solicitate. După atâta efort, merită omul un “raslabon”, şi nu unul oarecare.

Unde a plecat judecătorul în concediu, nu o să vă vină să credeţi. Unii apropiaţi ai acestuia spun că a plecat la mare, în partea de vest a insulei Corfu, plaja Mirtiotisa, una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, preferată de obicei de persoanele care fac nudism. Judecătorul a luat această hotărâre pentru a scăpa de toate complexele. El a decis să-şi antreneze răbdarea, ca să reziste în faţa jurnaliştilor mult prea curioşi. Alte surse spun, însă, că judecătorul s-ar fi retras la munte, setos de liniştea ce-i lipseşte pe parcursul anului. Alte voci spun că s-ar fi retras acasă, unde exersează arta oratorică, şi nu e rău.

Gurie SALVAMARUL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. bella

    Si nu au oare dreptul? Daca ai fi avut si tu posibilitatea te-ai fi dus si tu cu siguranta…nu de alta, dar mult succes la scrierea articolelor pe “malul marii” imaginar al celor mai frumoase insule de pe pamint si al celui mai real din apropiere 😉

  2. ILIE

    Acel care a scris acest articol este un mirlan. Ce aveti voi cu judecatorul S. Lazari, faptul ca nu stiti a va face profesia nu este un motiv de a invinui pe cineva. Acest judecator nu a meritat sa fie tratat in halul acest….Halal de asa jurnalism de tri copeici….Rusine ZDG, VA CREDEAM MAI COMPETENTI….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *