Îi va afurisi sau nu ÎPS Vladimir pe deputaţi?

ÎPS Vladimir ar putea rămâne fără fotoliul de mitropolit, dacă nu îi va preda anatemei pe deputaţii care au votat Legea privind asigurarea egalităţii, dar şi pe premierul Vlad Filat, ministrul Justiţiei Oleg Efrim şi fostul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase.

Avertizarea vine din partea unui grup de reprezentanţi ai creştinilor ortodocşi.

Grupul care a declarat că îi reprezintă pe creştinii ortodocşi din R. Moldova a ameninţat că se va adresa Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, dacă mitropolitul Moldovei nu-şi va cere iertare de la creştini. Asta deoarece, potrivit protestatarilor, ÎPS Vladimir ar fi înşelat aşteptările oamenilor atunci când nu a susţinut ideea nevotării Legii privind asigurarea egalităţii: “Dacă Mitropolia Moldovei va continua să nu ia în seamă cerinţele noastre, noi ne asumăm dreptul de a ne desolidariza de Mitropolitul Vladimir, adresându-ne Patriarhului Kiril, pentru a-l înlocui cu altă persoană”, susţin membrii grupului, avertizând că, dacă situaţia nu se va schimba, Mitropolia Moldovei ar putea fi “invadată” de sute şi chiar mii de creştini ortodocşi.

Zeci de manifestanţi s-au adunat luni dimineaţă în faţa Reşedinţei de Stat, în special reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei. Ei acuză Biserica de trădare şi îi cer preşedintelui Nicolae Timofti să reîntoarcă în Parlament Legea privind asigurarea egalităţii.

Parlamentul a adoptat, vineri, Legea privind asigurarea egalităţii, iar luni, 28 mai, şeful statului a promulgat-o.

Poitrivit DEX, ANATEMĂ înseamnă “osândire, ostracizare a cuiva de către biserică, excludere din rândul bisericii; afurisenie”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. un om

  Isi mai zic preoti?Sunt niste panarame cocotate in rolul de popi anti-evlaviosi.Politica este in grija celor care conduc destinele unui stat si nu a o parte din enoriasi si pochi lipsiti de creier

 2. vera

  CRESTINII ORTODOCSI

  Mama lor,de burduhosi,
  Toti la chip parca-s mintiosi,
  Dar cind vorba-i de purtare:
  Mintea lor parca le zboara:
  Sexul le-a venit,pe gust,
  Musca din el,
  Parca-i fruct,
  Nu de pe copac luat;
  Ci de “dumnezeu” -lasat..!

  Unul schimba pe Iisus
  Cu Alax, care-i tot sus,
  Avind Orden de crestin –
  Devotat ortodoxiei
  Din partea marii Rusii,
  Dar propaga comunizmul
  Ca si ceilalti ortodocsi,
  Care, neavind credinta,
  Umbla mereu mofturosi,
  Tot certindu-se intruna,
  Pentru cresla,apoi bani,
  Numai nu pentru Hristos,
  Ce de sus priveste jos
  La tot neamul pacatos,
  Care Cuvintul n-asculta
  Pe altii mereu gignesc,
  Ce nu-s bucurosi de dinsii,
  Ca au simtul mai balos.

  Drepturi au cu toti egale:
  Si la pupat, si la sex,
  Sanse mai putine poate,
  Fiindca viata-i un noroc:
  Cineva are de toate,
  Altii doar – un suflet trist,
  Care-s multumiti cu sexul, –
  Judecat de-acei smeriti..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *