Cum şi-a pierdut Igor Dodon un prieten

Prin susţinerea acordată AIE la alegerea şefului statului, Igor Dodon i-a dezamăgit profund pe social-democraţi. “Putem spune cu certitudine că ne-am convins că Igor Dodon este un cameleon”, se menţionează pleonastic într-un comunicat al PSD.

Dezamăgirea porneşte mai întâi de toate de la faptul că Igor Dodon a promis, dar nu s-a ţinut de cuvânt, că îl va supune la un test de statalitate pe candidatul AIE la preşedinţie. “Aşa şi nu ne-am convins că Nicolae Timofti ar fi fost supus testului de statalitate”, se constată în comunicat.

În aceste condiţii, reprezentanţii PSD încearcă să-l dea în vileag pe cel care le-ar fi înşelat aşteptările şi în altă chestiune legată de convingeri, şi anume denumirea istoriei statului. “Prin declaraţii populiste, Dodon încearcă să inducă în eroare opinia publică precum că ar fi adeptul statalităţii şi absolut împotriva introducerii în curricula şcolară a obiectului “Istoria Românilor”.

În opinia celor de la PSD, „minciuna şi sarcasmul socialistului Dodon” ar fi evidente. Argumentul forte în acest sens se sprijină pe faptul că ordinul cu privire la redenumirea istoriei a fost emis cu o săptămână înainte de alegerea preşedintelui, dar nici aceasta nu l-a împiedicat pe Dodon să voteze pentru Nicolae Timofti.

Cea mai gravă consecinţă a votării de către Dodon o constituie, totuşi, susţinerea de către preşedintele ales a cursului de integrare europeană a R. Moldova. Acest curs politic ar presupune românizarea iremediabilă a societăţii moldoveneşti, precum şi asuprirea mediului de afaceri, lucru care ar fi demarat deja, odată cu adoptarea de către Parlamentul pro-european a noii politici fiscale.

În acest context, reprezentanţii PSD par să fi avut cea mai puternică revelaţie de până acum, care i-a determinat să-l arunce pe Dodon iremediabil în braţele AIE. Vorba e că, până la alegerea şefului statului, Igor Dodon nu ar fi încălcat niciuna dintre condiţiile AIE, şi nici nu ar fi acţionat împotriva acesteia.

Capacul la tot “sarcasmul” şi “minciuna” lui Dodon îl pun declaraţiile socialistului de după votare, axate pe protejarea fermierilor şi necesitatea subvenţionării sectorului agricol. PSD opinează că acest fapt contravine activităţii de deputat a lui Dodon pe motiv că, în perioada aprobării Legii bugetului pe 2012, acesta nu ar fi manifestat “grijă deosebită faţă de agricultură sau oricare alte domenii ale economiei R. Moldova”.

E trist, dar adevărat. Un adept al statalităţii s-a abătut de la calea cea dreaptă. Nu ne rămâne decât să constatăm acest fapt şi să sperăm că în statul R. Moldova se va restabili într-un târziu pacea şi bunăstarea.

Ion Ionov


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. ana

  Igor Dodon a procedat just cand a parasait PCRM si il susutin pe domnul Dodon pentru ceea ce face pentru noi, cetatenii acestei tari.-

 2. Valentina Cușnir

  da de unde ați luat că dodon a părăsit pcrm? El este trimis în ”comandirovcă” doar pentru puțin timp. Ce face el oare pentru cetățenii aceste Republici, nu țări? El își face pentru partid și komi. Nu vă lingușiți și umblați cu minciuni. E bogat tînărul dodon de pocnește. Și cînd a reușit să facă atîta bogăție? Îi este lui în cot de cetățeni!

 3. Dev

  si de cand dodon si cei ca el fac ceva pentru noi,ana draga? cam mai mult de vreo 20 de ani toti smecherii acestia “se gandesc” la noi.spune si care-i rezultatul pentru ca asta conteaza? cea mai saraca tara din europa e r.moldova.deci se nenorocesc de atata facut pentru noi.
  meritam ceea ce avem,ei milionari sustinuti de blegi si noi taraie-opinca.

 4. Ginger&swaga

  Nu-l susțin pe domnul Dodon în activitatea sa,doar ador toate mișcările lui exrtravagante,din care cauză pot să infirm spusele domnului Ghimpu:sania PSM,care o ”duce” Igor Dodon e numai bună pentru el,se combină frumos cu culoarea ochilor…
  Cred că domnul Ghimpu a spus-o spontan,din invidie.

 5. D.IOAN

  Wauuuu!!!!!!!
  Dodon e tinar si bogat.Ai uitat sa spui ca este si frumusel,lele Valentina Cusnir.
  Mai degraba miroase a invidie decit a contestare.
  Acum trenul a plecat si matale ai avut niste parghii sa le fi folosit contra succesului fulgerator de imbogatire al lui Dodon.Dar in folosul cui le-ai folosit? Tot ca Dodon.Acum ce rost are din dosul monitorului sa va aruncati pisica moarta unul in gradina altuia? Sau mai vin niste alegeri?
  E milionar Dodon,dar nici Rosca cu gaozarii lui nu e in urma.
  Parlamentele sint niste sugative,in consecinta membrii cum s-ar numi? Pentru ca meritele lor sint egale:contribuabilii mor de foame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *