Cum se prostituează poliţiştii din R. Moldova

De la începutul acestui an, Comisariatul General de Poliţie (CGP) a difuzat 3 comunicate de presă în care anunţă că bravii şi neînfricaţii noştri poliţişti au reţinut în flagrant mai multe prostituate. În două cazuri, femeile de moravuri uşoare au fost reţinute în saună, iar într-un alt caz, acestea au fost descoperite pe o stradă din Chişinău.

Comunicatele de presă au fost transformate în ştiri care au adus vizualizări şi comentarii record instituţiilor media interesate de subiect. Cum jurnaliştii au lăsat impresia că sunt interesaţi de temă, angajaţii CGP şi-au făcut un obicei ca măcar o dată pe lună să “delecteze” opinia publică cu asemenea flagranturi. Uşor de organizat, simplu de găsit victime. Mai uşor de atât, nu cred că există.

Pe lângă situaţia jenantă în care au ajuns poliţiştii care reţin nişte biete prostituate şi le prezintă ca pe cei mai mari criminali din acest stat, este de-a dreptul spectaculos dialogul pe care îl poartă oamenii legii cu “infractoarele”. Nu ştiu câţi dintre voi aţi intrat pe site-ul www.cgp.md, acolo unde sunt postate lunar capodoperele. Dacă nu aţi făcut-o deocamdată, vă recomand să o faceţi. Nu rataţi aşa ceva, deoarece dialogurile sunt pur şi simplu savuroase. Pentru cei care nu au acces la internet, voi încerca să reproduc aici câteva fragmente din fabuloasele dialoguri dintre poliţişti şi prostituate.

Flagrant 1.

19 ianuarie 2012. Au fost reţinute patru prostituate. Locul acţiunii – strada Calea Basarabiei.

După ce le-au filat mai mult timp, poliţiştii au intrat în discuţie cu prostituatele, dându-se drept persoane interesate de serviciile prestate de ele:
Poliţist: – Da’ la voi cât îi?
Prostituată: – 250, o dată!
Poliţist: – Şi care-s serviciile?
Prostituată: – Eu fac doar sex!
Poliţist: – Dar la baie mergeţi?
Prostituată: – Doar unde ştim noi!
Poliţist: – Acolo nu vor să meargă la baie, de asta şi vă întreb.
Prostituată: – Da’ unde-i baia?
Poliţist: – Este aici, la Munceşti…!

Când se părea că cele două părţi s-au înţeles, poliţiştii le-au dus pe fete la Comisariat, acolo unde au adresat alte întrebări.
Poliţist: – De cât timp vă ocupaţi cu prostituţia?
Prostituată: – Din primăvară.
Poliţist: – Ce vârstă aveţi?
Prostituată: – 18.
Poliţist: – Altă sursă de existenţă nu aveţi? Altfel nu puteţi să faceţi bani?
Prostituată: – Nu.
Poliţist: – Nu aţi încercat să vă angajaţi în câmpul muncii?
Prostituată: – Nu, n-am încercat şi nici nu vreau.
Poliţist: – Sunteţi căsătorită?
Prostituată: – Nu, dar sunt însărcinată în luna a 4-a.
Poliţist: – Da’ unde-i tatăl copilului?
Prostituată: – Nu ştiu, e unul din clienţi.
Poliţist: – Câţi clienţi pe zi deserviţi dvs.?
Prostituată: – 3-4.

Cei de la CGP nu au spus cu ce s-a încheiat flagrantul, dar, cel mai probabil, după o amendă de câteva sute de lei, tinerele au fost lăsate în pace, până la următorul flagrant.

Flagrant 2.

21 februarie 2012. Au fost reţinute două “domnişoare cu vârstele de 21 şi 24 de ani”. Locul acţiunii – o saună din Chişinău

Poliţiştii au mers “peste fete” în momentul în care acestea erau aproape dezbrăcate şi, cum fac de obicei, le-au luat la întrebări.
Poliţist: – După câte cunoaştem, dvs. practicaţi prostituţia în saună.
Prostituata: – … (tace)
Poliţist, după ce au filmat o bancnotă de 200 de lei şi prezervative şi după ce au fost careva probleme cu sunetul: – Câţi bani luaţi pentru o oră?
Prostituată: – 400. Noi nu suntem rude. Ea-i de la Drochia, “vopshe”.
Poliţist: – Cât trebuia să primiţi acum pentru serviciile acordate?
Prostituată: – Cât ne-au achitat băieţii.
Poliţist: – Cât?
Prostituată: – 1000 de lei ne-au achitat.
Poliţist: – Pentru una, pentru amândouă, pentru cât?
Prostituată: – Pentru amândouă.
Poliţist: – Şi din suma asta, cât trebuia să vă revină dvs.?
Prostituată: – Toţi.
Poliţist (mirat): – Toţi?

După un alt proces-verbal întocmit, imaginile se termină, iar poliţiştii nu ne lasă să vedem ce s-a întâmplat mai departe cu cele surprinse în flagrant, suntem, însă, informaţi că materialele vor fi transmise procuraturii.

Flagrant 3.

12 martie 2012. Două fete au fost reţinute. Locul acţiunii – sauna de pe şos. Hânceşti, Chişinău.
Poliţiştii au intrat prin surprindere în saună. Fata şi-a acoperit rapid corpul cu un prosop.

Poliţist: – Dvs. aţi primit careva sume băneşti pentru practicarea prostituţiei?
Prostituată (naivă?): – Da.
Poliţist: – Ce sumă?
Prostituată: – 2 mii de lei.
Poliţist: – Pentru ce timp?
Prostituata dă un răspuns neclar.
Poliţist: – Unde sunt banii la moment?
Prostituată: – Sunt în geantă la mine.
Poliţist: – Puteţi să-i predaţi, să-mi arătaţi unde se află?
Prostituata deschide geanta şi scoate banii.
Poliţist (a luat banii în mână şi a început a-i număra): 300, 400, 600…2000 de lei.
Poliţist: – Care-i scopul aflării dvs. aici?
Prostituată: – Munca.
Poliţist: – Munca, da? Şi prin ce se manifestă munca dvs.?
Prostituată: – Prin servicii sexuale.

Aici iarăşi imaginile finalizează. CGP a anunţat că una dintre domnişoare riscă o amendă între 4 şi 16 mii de lei sau 2-5 ani de puşcărie.

Eu, dacă aş fi poliţist, mi-ar fi ruşine să asist la asemenea flagranturi. Nu ştiu cine-i tipul care are rolul de a adresa întrebări acestora, dar e de o penibilitate debordantă. Dlor poliţişti, eu vreau să văd cum reţineţi în fragrant procurori, judecători, poliţişti, politicieni, oameni de afaceri, nu prostituate, ale căror clienţi sunt, inclusiv, poliţişti, judecători, procurori, politicieni sau oameni de afaceri. Or, fiecare om din Moldova ştie că “ziarele” specializate în anunţuri sunt pline de ofertele prostituatelor, că proprietarii de saune, de cele mai multe ori, atunci când îţi fac oferta, te întreabă dacă, pe lângă încăpere, doreşti şi fete, sau că, cel puţin în Chişinău, există câteva străzi şi baruri în care găseşti fete dispuse să-şi ofere corpul pentru câteva sute de lei, la orice oră. Sau pentru domniile voastre acestea sunt noutăţi?

A, da! Atenţie, prostituate, care citiţi acest text! În aprilie, dacă nu sunteţi atente, victime ale bravilor şi neînfricaţilor noştri oameni ai legii puteţi fi chiar voi. Stimaţi criminali, hoţi, escroci! Fiţi liniştiţi, poliţiştii noştri sunt ocupaţi cu altceva. Continuaţi-vă treaba în voie.

Vaniuşa Prostuleţu’


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

14 comentarii

 1. matasaru2004

  mentii i-si intimideaza in asa mod concurentii sai.Prin asta -si impune monopolul /mentilor pe piata RM.drogurile,prostitutia cele mai profitabile afaceri.rusinos dar in schimb e banos.Doar toti cetatenii i-i numesc poponari …de ce sa nu fie in practica.
  Asa-ca ,prostituatelor e timpul oficial si legal sa va schimbati meseria cu ce-i din organele de drept,politicieni …doar lumea mai multa incredere are in voi de cat in justitia si politicienii RM…
  Succes in continuare,curve serioase !

 2. Petrus

  Pt. “matasaru2004″
  -scris gresit:”mentii”,”i-si”,”i-i”, “Asa-ca”, “ce-i”, “de cat”;
  -pleonasm: “dar in schimb”
  Este imperios necesar sa repeti clasele I-IV, eventual si urmatoarele, daca mai ai…
  Dupa aceea, poti reveni la statutul de scriitor…

 3. galina

  petrus uite cà comunizmul si comunistii nu sint bine veniti pe acest ziar,deaceea scrisul comun si gramatica comunà nu este acceptatà de persoanele libere,rebele,individuale…astai ziuga

 4. galina

  Albert Einstein si Isaac Newton au avut sindromul Asperger, o forma de autism, care este confundat in zilele de azi cu eccentricitatea.
  Einstein ar fi arătat semne clare ale sindromului Asperger, în special de mic: a fost un copil singuratic. El a avut, de asemenea, probleme de confuzie în lectură si scris…

  foae verde fiti sànàtoti tapi impelitati dusmani omeniei si libertàtiiiiiiiiiii

 5. E-st

  Imi pare ca si tu ai un sindrom,Galino.
  Libertatea nu inseamna analfabetism si nu mai imprastia ‘conceptii’ de repetenti.

 6. AVRAAM

  Da minstrul Roibu in fruntea MAI nu tot e prostitutca lui Filat? Toti sunt curve! Zubco si timofte cu Chetraru sunt curvele lui Plahotniuc Valoghea,Urecheanu de la Curtea de conturi cu Usatai de la sanatate si Revenco de la graniceri cu Balitkii vama-curvele lui Valoghea Filat.Are si Valoghea Voronin curve cat duce trenul!Nu degeaba RM se afla in topul mondial a curvelor! 🙂

 7. galina

  analfabetismul,comunismul,fascismul,netionalismul,futailismul si altele sunt cuvinte inventate…
  FELUL DE A FI ESTE LIBER PENTRU FIECARE SI NU SA NàSCUT INCà ACEL CARE Sà INTERZICà UNEI FIINTE DE A FI LIBER…mai ales kind fiinta nu dà nici o importantà jurnalistilor sau politicilor…

  RESPECT FIINTELOR OMENESTI,DAR NU ANUMALELOR AROGANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. dacul

  Galina sa-ti spun si eu parerea mea.
  Omul s-a nascut liber si trebuie sa traiasca liber dar in demnitate ,nu ca sclav al banilor si viciilor.
  Si mai ales omul trebuie sa iubeasca pe Dumnezeu care ne-a facut si care ne iubeste pe toti.
  Stiu ca viata e grea dar si prin munca cinstita si onorabila ne putem castiga painea.
  Daca am gresit pana acum sa ne caim si sa incepem o viata noua .

 9. galina

  UNICUL PàCAT IN VIATà este chind sintem INCONSTIENTI…iertare ne putem cere doar in fata nostrà…nimeni nu este obligat a ne asculta si a ne consola…
  FIECARE E RESPONSABIL DE VIATA SA SI DE TOT CE ARE…nimic nu este intimplàtor…este consecinta celui cine sintem si cum sintem

 10. cineva

  Cu cât omul e mai inteligent,cu atât e mai liber.
  @galina.Tu confunzi libertatea cu anarhia,adică cu dezordinea,cu haosul,un fel de idiotism,care stagnează progresul societății.Nu e inventat idiotismul,e o stare manifestată de unii indivizi.
  Libertatea are și ea niște reguli.Nu ești liberă atâta timp cât nu le accepți,dar încerci să te expui prin mitocănie.Degeaba o strigi,scriind cu majuscule acolo unde nu trebuie,însă prenumele ți-l scrii cu minusculă,cel puțin.
  Libertatea oricui are niște hotare,dincolo de ele începe libertatea altora și nu poți să invadezi spațiul care nu-ți aparține,fie și spațiul pentru “an-umale aroganț-i”.Nu cred că ai dreptul să le insulți,animalele sunt inteligente în felul lor,și dacă mai avem încă indivizi la coada lor,nu e vina animalelor.
  Inconștiența,adică lipsa de minte,nu e un păcat.Mai mult,nefericitul care nu știe ce face,e total sub protecția domnului.Păcatul mortal e al celor,care batjocuresc lipsa de minte,adică pe nefericit.
  Înțelegi total greșit starea lucrurilor nu din inconștiență,nici din aroganță.Ce-o fi oare? Libertatea nu reduce individul în halul acesta…

 11. cineva

  Durerea e numai a ta,dar încerci s-o ascunzi prin a sări gardul mai înalt ca tine.De aceea mereu îți rămâne ceva pe undeva,din gard,și nu e libertate,poate ceva așchii.
  Pentru început,demonstrează că ești în stare de un dialog civilizat.

 12. eu

  POLITISTII FAC FLAGRANTURI ACOLO UNDE NU SE IMPART CU EI,FITI PE PACE DUPA ACEST “INCIDENT”, LA LOCUL, DATA SI ORA STABILITA ISI VOR PRIMI COMISIONUL SI FETELE ISI VOR FACE MESERIA MAI DEPARTE…ASA PATESC PERSONAJELE, CARE “UITA” SA BASLEASCA!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *