Criză de ceasuri la Curtea Constituţională

Judecătorii  Curţii Constituţionale văd tot mai rău la ceas. Şi nu doar din cauza vârstei sau a glaucomului. Din luna mai 2009, când liderul comunist Vladimir Voronin le-a aplicat tuturor judecătorilor curţii câte un ceas pe mână, aceştia, cuminciori, şi-au exprimat în repetate rânduri racordarea totală la ora comunistă.

De la o vreme, însă, judecătorii Curţii Constituţionale parcă ar vedea rău la ceas. Uneori, răul de ceas e cam ca şi cel de mare. Te clatină, îţi provoacă stări ciudate. Judecătrii curţii noastre, având acest rău de ceas, nu că ar lua decizii după ora europeană, dar se fac a se uita prea îndelung la ceasul roşu, de parcă s-ar fi pus patina pe ceasurile din 2009.

Pavel Psyche-Curtescu, psiholog, a declarat pentru “Circ în TramVai” că este vorba de o maladie înregistrată deseori în practica judiciară din Moldova Comunistă, maladia numindu-se “orbul judecătorului”. Cartela medicală a angajaţilor Curţii Constituţionale conţine mai multe clarificări ale medicilor. Verdictele acestor specialişti nu pot fi puse la îndoială, deoarece, cunoaştem cu toţii, cei mai buni vraci din Moldova stau la căpătâiul justiţiarilor atunci când e nevoie. Din specificările medicilor cităm: “N-aduce legea, cât aduce ceasul”, “Ultima oră în ceasul al doisprezecelea”, “Ceasul de dar nu se caută la minute”. Cântecul de leagăn pentru pacienţii din această categorie este vestitul şlagăr despre ceas “Este ora unu-unu/Vin Volodea şi ne dă drumul”.

Costy Ceasornicar


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *