Cea mai rentabilă afacere în R. Moldova: Prostituţia

O organizaţie neguvernamentală, dar aproape de guvern, a realizat, ce-i drept, neafişat, un sondaj de opinie, ca să vadă cine, totuşi, s-a descurcat cel mai bine la venituri în 2011. Şi cine credeţi că se află în top? Prostituatele. De tot felul…

Ele au şi maşini, şi apartamente, şi bani, nu duc lipsa bărbaţilor (deşi invocă riscuri), merg la saune şi tot felul de distracţii, umblă mereu dichisite, machiate, parfumate – parcă-s actriţe când le priveşti de la distanţă. Şi banii le vin pe ceas, nu ca la bugetari – o dată în lună. Aflând de sondaj, ministrul de Interne, Alexei Roibu, a decis să meargă mai departe, să-şi echipeze «băieţii» şi să-i scoată, în civil, la «vânat» pe Calea Basarabiei, ca să «miroase» ce se mai întâmplă în lumea femeilor de drumul mare, cum se descurcă, care-s preţurile pe «piaţă» pe timp de criză, care-i profitul, merge sau nu «marfa»… Ca să fie documentat, că dacă, cumva, într-o bună dimineaţă, la vreo şedinţă de guvern, îi trece prin cap premierului să bage şi prostituţia la capitolul realizărilor pentru 2011, să fie omul gata de răspuns, să nu apară ca un elev cu lecţia nepregătită.

Decis şi făcut. În jumătate de oră, echipaţi în maşini de lux, băieţii au şi fost pe «poziţii», iar peste două ore au şi prezentat raportul. Nu le-a fost greu să afle ce le-a cerut «şefu», pentru că «fetele» s-au arătat a fi joviale şi mult mai sincere, comparativ cu «prostituatele de palat», adică din politica mare. Acestea nu şi-au ascuns nici meseria, nici programul de lucru, nici veniturile… O oră de intimitate costă azi pe piaţă de la 250 la 400 de lei, în grup costă mai scump, iar pentru o noapte încheiată preţul se ridică la 100 de Euro. Prestatoarele de servicii au declarat că nu se ţin morţiş de preţ, că le mai intră clienţilor în voie (e criză, toruşi) şi, cu toate acestea, se descurcă, nu sunt în pierdere… 3-4 «seansuri» de intimitate pe zi. În plus, «mai aducem şi venituri statului», «plătim amenzi când ne ia poliţia, dar continuăm să ne facem meseria», – au anunţat fetele, fără să-şi dea seama că «clienţii» sunt chiar poliţişti. Ele au recunoscut că prostituţia este «afacerea» lor – fie şi riscantă, dar care le asigură existenţa.

«Urât, urât, Doamne fereşte», – va zice cineva. Da, nu e onorabil, nu e frumos, nu stă bine unei femei să… «Dar parcă prostituţia politică e mai onorabilă?» – va zice altcineva. Mai puţin urâtă? Nu e şi ea aceeaşi curvărie pe bani? Şi încă pe bani publici, mult mai profitabilă şi mai confortabilă decât cea de la drumul mare: la cald, fără riscuri, cu birouri, maşini de serviciu, secretare, consilieri, bodyguarzi, telefon, internet, afaceri sub acoperire, palate, copii asiguraţi, indemnizaţii, deplasări cu diurne solide, pensii grase şi, principalul, salarii stabile, neafectate de criză. Nu la oră (ce-i drept), ca la «colegele» lor de pe Calea Basarabiei, în schimb, garantate de stat. Principalul e să te orientezi la timp în «situaţia politică» şi să reuşeşti la vreme să te «culci» (schimbi cu «locul») dintr-un «aşternut» în altul: ieri agrarian – azi comunist, azi comunist — mâine PD-ist, PLDM-ist sau socialist, ieri AMN-ist — azi PLDM-ist, ieri PPCD-ist — azi comunist, azi PD-ist — mâine PLDM-ist sau viceversa. Şi tot aşa… Contează să ai «niuh»…

Arnăut AZURIU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. vera

  PROSTITUTIE
  cu gust

  Puterea statului e mare
  Pe multi ii tine pe picoare
  Le face deseori surprize,
  Sa stringa banii prin valize,
  Sa suga,suga cat mai mult
  Ca prostitutia e “cult”
  De opt ani,patru – practicata
  Si nu mai este judecata.

  Umbla prin instante iar,
  De parca e dupa “pahar”,
  Ne avand de loc habar,
  Ca a saracit Moldova
  De-a uimit si Europa,
  Lasind-o intr-o hainuta-
  Criza economica,
  Care parca straluceste,
  Desu neagra ieste.

  Prostitutie curata
  De la comunisti lasata
  Cu masini de lux la scara
  Cu mandat,imunitate,
  Cazenouri privatizate
  S’inca multe si de toate;
  Tara parca e pe roate,
  Nu se misca inainte:
  Prostitutia e-n frunte,
  Trage mai mult inapoi,

  Moldobenii parca-s boi,
  Trag carul, din greu, mereu,
  Ttaiesc in grigi si nevoi,
  Cu gandul la dumnezeu,
  Prosti-ti de pochii cei “curati”-
  Amatorii de castig,
  De stat lunar salarizati,
  Cu venituti ca-n poveste.

  Prostitutia din tara,
  Legea statului stirbeste,
  Poporul cum vrea prosteste
  Cu avize – plati fantoma,
  Suindu-se chiar calare
  Pe acei far’buzunare,
  Transfomindu-i in pitici,
  Iesiti mai ieri din opinci,
  Care merita,doar bici
  Si o “figa” mare-mare,
  Unsa cu nevoi si foame…

  Tara mea de foame moare,
  Prostitutia e-nfloare,
  Comunistii ne-au pradat,
  Cei ce azi sunt
  Parca nu-s,
  Capul parca li-i “harbuz”;
  Ne-ndulcesc mereu cu vorba,
  Goala ne sta mereu torba:
  Prostitutia cu plus,
  Face Moldova de ras!

 2. galina

  “PUNETSI MINA LA INIMà SI RECUNOASTETI CARE NU S’A PROSTITUIT NICI ODATà…”

  Lumea se prostitueste mereu nu numai sexual…

  Sexual este prostitutà acea persoanà,care vine la Moldova si zice cà am lucrat la o bàbutà,dar in realitate s’a dat huta huta cu feciorul bàbutii…deaorece de onestate are nevoe si aceastà profesie.Tu dacà stii cà ai avut sex pentru bani,trebue sà zici dreptatea…

  MINCIUNA este mai gravà ca aceea ce faci…

  Fiind sinceri nu esti judecat si pedepsit din punct de vedere spiritual…

  Acel care bea si mànincà exagerat tot este o prostitutà, deaorece treàeste numai in plàceri,ignoreazà orice responsabilitate a propriei sànàtàti…

  Dacà alcoolizatsii vor recunoaste cà beau pentru cà vor sà se sinucidà,deci sà omoarà creativitatea…vor fi cinstitsi,posibil astfel vor reusi sà schimbe stilul de viatsà…

  Sexualitatea este sexualitate,deci devine negativà dacà este insotità de minciunà…Orice comportament insotit de minciunà este o prostituire…

  Acei care dau mità sau eau mità…toti sunt prostitute…

  Deci lumea ne cinstità se prostitueste toatà…

  Deci,insàsi prostituirea este actiunea+minciuna…

  PUNETSI MINA LA INIMà SI RECUNOASTETSI ,CARE DIN VOI NU S’A PROSTITUIT NICI ODATà…

  Care nu a mers la un compromis,la o minciunà,care a refuzat o mità de a da sau a lua…suntetsi promovati oficial cu gradul numelui de prostitutà…

  Pàrintii invatsà copiii a se prostitui de mici copiii…ii invatsà a fi necinstitsi…

  Toate mitele la scoli,universitàsti este un exemplu care cuprinde fapte ne cinstite,deci prostituire…

  INCERCATSI A TRàI CU ACEASTà CONSTIINTSà …

  LUMEA ISI PROSTUTUEAZà INIMA SI CREERUL nu numai organele sexuale sunt in piatà…

  CU RESPECT

  .

 3. vera

  MINCIUNA practica PROSTITUTIA!
  Cea mai mare placere a unor oameni de pe pamant este sa se ascunda si sa se eschiveze ca acei din jur sa nu-i vada asa cum sunt, pentru a parea competenti si plini de succes,punind ca bariera de acoperire a sa diferite masti a minciunii,care-i impedica sa traiasca liber, care pe parcursul, depind de ea ,pentru a trai mai bine ca altii.
  Fatarnicia,eroarea, egoizmul,nepasarea,indiferenta sunt mastile minciunii, care o data ce axploadeaza, adica sunt folosite in viata,acopera prostitutia, o sustin asa cum banii dau nastere coruptiei.
  Prostitutia – sora cu coruptia, sub valul minciunii au calitati speciale, care duc numai intr-o directie, cand :tu ii vezi pe toti ,dar ei pe tine…ba.
  Nici nu mai trebuie sa iesi in fata cuiva, sa dai socoteala de ceva.Minciuna se ispraveste cu toate!
  Intr-o lume imperfecta,care ia in ris Cuvintul sfint si curat,mai poate sa nu existe prostitutie?

 4. galina

  A fi sincer,a spune dreptatea e foarte greu.
  Din propria experietà zic,cà devii o pupàzà nenorocità si o proastà ticnità in societatea de azi.

  Exemplu:nu te supui,se supàrà…nu le dai,se supàrà…nu spui ceea ce vor,se supàrà…nu le este comod,se supàrà…practic ràmii singur dacà nu esti fals.Odatà la vamà miau spus sà declar din numele altei persoane niste tesuturi,zichind cà sunt a mele.Eu am ràspuns: nu pot,eu nu pot spune minciuni. Imaginativà cu ce ochi mau privit!

  Onestate te aduce la solitudine si doar acceptind aceastà stare intelegi cà unica cale care o avem de parcurs in viatà este calea spre noi insàsi si o putem parcurge doar fiind liber de la opinia altora ,fiind liberi de la influenta, controlul si manipularea altora. Fiind liberi de la minciuna care ne transformà in fiinte false.

  MINCIUNA ne construeste labirinte.Ne indepàrteazà de la noi insàsi,ne uneste la opinia altora si ne aruncà in valurile causului de toate zilele.O pàrere acoperà altà pàrerea,deaceea deseori folosim minciuna, desori ne prostituim pentru ca sà fim acceptati de societate,de comoditàtile ei.
  Tot ce este comod este fals.
  MUNCA care o indeplinim,dacà nu ne place,dar este doar o comoditate ne transformà in falsi.
  Vorbele care le spunem,dacà sunt comode pentru acel care le pronuntà sau celui care le ascultà suntem falsi.
  Tot ce ne este comod este fals,deoarece ne transformàm in obiecte pentru noi si pentru altii.Perdem sufletul si ce este mai pretios:ne perdem pe noi insàsi.

  A FOLOSI MINCIUNA PENTRU A AVEA O POZITIE SOCIALà ESTE CAUZA TUTUROR NENOROCIRILOR CHIT INDIVIDUALE ATIT SI COMUNE.

  DACà CINEVA VREA Sà SCHIMBE CEVA IN VIATà,Sà INCEAPà FIECARE DE LA EL INSàSI.

 5. AVRAAM

  Am auzit in coridoarele procuraturii si la MAI o vorba: *Un miniet in cabinet*,pardon,e deja popular.Apoi asta e din dragoste ori pe bani?De fica sefului ori din stima?Pe bani ori din obligatiunile de serviciu?Din datorie catre Patrie si patron ori asta o practica toti si toti tac?De ce majoritatea ministrilor,oamenilor de afaceri,depuati etc.,au amante si o fac pe Preacinstitii?De ce cele mai simpatice doamne/domnisoare si domnite se plimba cu masini de lux,traiesc in apartamente de lux inchiriate dar nu lucreaza nicaieri?Oare nu din prostitutie exista?Cine dar isi permit marirea sanilor cu silicoane,umflarea artificiala a buzelor,asa zisele doamne/transformer sunt profesoare,medici,ziaristi,servitoare,cine sunt ele???Molodvenii toti fac si toti tac!Un miniet in cabinet e peste tot-in spitale,la vama,in primarii,judecatorii,politie,posta,penitenciare academii,scoli,biserici,gradinite,guvern,parlament presedintie,la ferma,dicoteci,in livezi si pe campuri,in masini,avioane,iahturi si hotele,in carute si pe masa,pe pervaz,balcoane si masini de spalat….dar toti vor sa para cumsecade,poreadocinaie.Apoi dar cine-s curvele?De unde?Ce,toti isti cumsecade se masturbeaza?Pardon de sarcazm,dar e adevar-toti practica si toti sunt ingeri!!!

 6. Prathik

  Cea mai tsitra din zi din viata mea a fost atunci cand mi-am pierdut tatal A murit in alta tara, au fost trei zile de chin si pentru mine, si pentru mama mea, careia a trebuit sa ii dau eu vestea, pe care am aflat-o de la matusa mea. A fost si inca este persoana pe care o iubesc cel mai mult. Aveam 13 ani neimpliniti cand am ramas fara tata In curand se fac 3 ani si nu pot spune ca am trecut peste. Nici nu am destula putere sa ma duc la mormant. E trist sa ii vad poza acolo Oricum stiu ca ma intelege si ca este alaturi de mine tot timpul. Sper ca intr-o zi sa il intalnesc acolo sus Pana atunci, nu-mi ramane decat sa plang si sa regret momentele in care nu i-am aratat ca il iubesc.Celor care inca mai au parintii in viata, vreau sa le zic sa ii pretuiasca si sa ii iubeasca acum. Dupa aceea, poate fi prea tarziu si regretele, lacrimile si suspinele nu ii pot aduce inapoi pe cei ce au plecat de langa noi pentru totdeauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *