Oportunitate pentru angajații din serviciul public. Cum poți să faci un stagiu într-o instituție din SUA

Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Profesional în SUA, runda 6 septembrie – 5 noiembrie 2018.

Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, dar și cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.

Pentru participarea în cadrul programului sunt eligibili angajații în serviciul public (instituții de stat și ONG-uri) care sunt activi implicați în reforme politice și sociale/ implementarea și promovarea inițiativelor civice/ administrarea publică și guvernarea locală atât la nivel național cât și internațional. Pot aplica în cadrul proiectului persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar.

Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic – AICI și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL(la oficiul Consiliilor Americane, gratuit) și interviul final în limba engleză.

Mai multe detalii despre program citiți AICI . tel: (022) 22 58 60 / 068689717, e-mail: PFP@americancouncils.md

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online: 5 noiembrie 2018

Prezentările programului vor avea loc în următoarele locații:
Chișinău- Biblioteca Pubică de Drept str. Armenească 42 – 6 Octombrie 11:00
Chișinău- Oficiul Consiliilor Americane, str. Kogălniceanu 81 – 20 Octombrie 14:00
Cahul- Bibl. Publică Raională „Andrei Ciurunga”, Bd. Victoriei 18 – 19 Octombrie 16:00


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *