Agenda vizitei președintelui Turciei în R. Moldova pentru 17 și 18 octombrie

Astăzi, 17 octombrie, Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, va întreprinde o vizită oficială de două zile în R. Moldova, la invitația Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Agenda vizitei pentru data de 17 octombrie:

 
Ora 12.00: ceremonia oficială de întâmpinare a Preşedinte al Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, şi a primei doamne Emine Erdogan la sediul Președinției R. Moldova (Adresa: Bd. Ștefan cel Mare, 154).
 
  • fotografie de protocol a Președinților R. Moldova şi R. Turcia împreună cu soțiile în faţa drapelelor celor două țări (presa acreditată);
  • întrevedere tête-à-tête dintre Erdogan și Dodon (filmări de protocol – serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state);
  • întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale (filmări de protocol– serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state);
  • semnarea declarației comune de cooperare strategică între R. Turcia și R. Moldova (presa acreditată);
  • declarații pentru presă a celor doi președinți (presa acreditată);
  • ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției (presa acreditată).
 Înregistrarea presei va avea loc între orele 10.00 – 11.00 (adresa: Președinția R. Moldova, bd. Ștefan cel Mare 154).
 
Ora 17.30: întâmpinarea președintelui R. Turcia, Recep Tayyip Erdogan, de către primministrul Pavel Filip (Casa Guvernului, intrarea centrală).

 Ora 17.35: fotografie de protocol comună a celor doi oficiali (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I)

Ora 17.40 –întrevederea premierului Pavel Filip cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I).

Notă: Reprezentanții massmedia vor putea lua imagini protocolare de la eveniment

Ora 18.40 – Semnarea documentelor bilaterale (Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I).

Notă: Programul poate suporta unele modificări 

La eveniment vor avea acces doar jurnaliștii acreditați. 

Joi, 18 octombrie Vizită în Găgăuzia:

 
Ora 13.35:
  • inaugurarea Oficială a Casei de Cultură din mun. Comrat;
  • inaugurarea oficială a sediului medical de diagnostic din Comrat;
  • discursul dlui Recep Tayyip Erdogan, Preşedinte al R. Turcia (Piața Adunării Populare a Găgăuziei);
  • inaugurarea grădiniței nr.1 „Hodja Nasreddin” din Comrat.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *