Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Intermediarul…

Citiți joi în ZdG: Intermediarul de milioane: Cum a fost majorat prețul păcurii achiziționate de Termoelectrica

Joi, în ediția tipărită a ZdG aflați cum prețul păcurii cumpărate iarna trecută de Termoelectrica a fost majorat substanțial. Tot în această ediție aflați cum statul „luptă” cu infecțiile nosocomiale care „ne omoară pacienții și ne mănâncă banii”. Tot în această ediție puteți citi un interviu cu jurnalista Emilia Șercan, cea care a scris în ultimii ani despre zeci de teze de doctorat ale funcționarilor români care au fost plagiate.

La rubrica ACTUAL veți putea afla motivul pentru care șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost expulzat din R. Moldova. În dimineața zilei de 13 septembrie, acesta a fost escortat de ofițerii serviciului de migrație al R. Moldova, spre aeroport, cu ordin de deportare.

„Mai multe contracte de achiziție a păcurii consultate de Ziarul de Gardă arată cum prețul ei a fost majorat cu până la 375 de dolari pentru o singură tonă până a ajunge să fie cumpărată, cu bani publici, de cel mai important producător de energie electrică și termică din țară – Termoelectrica.” Despre cazul Rompetrol citiți rubrica ANCHETE.

„În prezent, în societate, despre infecțiile nosocomiale se cunoaște foarte puțin sau nu se cunoaște deloc. Victimele unor astfel de situații preferă să nu vorbească, de frica medicilor pe care îi suspectează de neglijență în serviciu, iar medicii preferă să tacă de frica autorităților din sănătate (…)”. Despre impactul infecțiilor nosocomiale asupra sănătății cetățenilor aflații la rubrica REPORTER SPECIAL.

Tot în ediția de mâine, îl puteți găsi pe Vladislav Pînzari, adolescentul pasionat de crearea figurinelor din plastilină, la rubrica ZdG TRĂIND DE GARDĂ. Aici o să aflați mai multe despre povestea adolescentului și a succesului său de pe TikTok.

La rubrica EXCLUSIV aveți ocazia să citiți interviul pentru ZdG cu Emilia Șercan, jurnalista de investigație din România care a demascat plagiatul la nivel înalt. Jurnalista povestește despre lupta sa cu impostura academică și cu instituțiile statului care încearcă să-i distrugă reputația profesională. 

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 34-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Motivul pentru care șeful Sputnik Moldova a fost expluzat. „Isterie antirusească”: reacția Ambasadei Rusiei la Chișinău, după ce fraza „Tancule rusesc, du-te ***” a fost inscripționată pe un tanc sovietic de la Cornești. Angajata Curții de Conturi care l-a acuzat pe Marian Lupu de „avansuri sexuale” a fost eliberată din funcție: „Hărțuitorii rămân neatinși în funcții de conducere”

OPINII:
Petru Grozavu: Va fi mai multă pace după New Delhi? Sondaj: Ce vor profesorii?

EDITORIAL: 
Aneta Grosu: Rânduri mari la Curte
Maria Victoria Chilari: Cum trasăm granițele zonei de confort?

ANCHETE: Intermediarul de milioane: Cum a fost majorat prețul păcurii achiziționate de Termoelectrica

TRĂIND DE GARDĂ: Crearea figurinelor din plastilină: pasiunea care l-a transformat pe un adolescent într-un cunoscut TikToker

REALITATEA: Energia electrică în R. Moldova: de unde o procurăm și ce surse interne de producere avem

VIAȚA REDACȚIEI: Cum a fost luna august pentru redacția ZdG. Training în redacția ZdG cu Emilia Șercan, jurnalista care demască politicienii și funcționarii plagiatori

CITITORUL DE GARDĂ: Scrisoare deschisă: mamele de îngeri uciși sau schilodați pe șosele cer pedepse adevărate pentru cei care le-au ucis copiii

REPORTER SPECIAL: „Stafilococii și alți agenți ne omoară pacienții și ne mănâncă banii”

EXCLUSIV: „Lumea a simțit ca un fel de satisfacție personală că cineva arată că împăratul e gol. Și eu am arătat că vreo 50 de împărați erau goi”. Interviu cu Emilia Șercan, jurnalista de investigație din România care a demascat plagiatul la nivel înalt

UTIL: Formele de protecție a străinilor pe teritoriul R. Moldova

CORUPȚIE: Spitalul, unde mita „înflorește” în ciuda eforturilor autorităților