Principală  —  Blog  —  Cititorul de gardă   —   „Comandați un vagon și plecați…

„Comandați un vagon și plecați în fundul răsăritului”. Un pensionar din Ialoveni se adresează către clasa politică pro-Kremlin din R. Moldova

Radu Iosipoi, pensionar în vârstă de 80 de ani din satul Dănceni, raionul Ialoveni, se adresează clasei politice pro-Kremlin din R. Moldova. Bărbatul a venit la redacția ZdG cu o scrisoare în care susține că anume partidele influențate de Federația Rusă au jucat rolul principal în sărăcirea țării, în special partidele care fac parte din coaliția socialist-comunistă. 

„Stimați socio-comuniști, voi sunteți în permanență revoltați. Cât ați fost la putere, aruncați acuzații în opoziție, iar acum invers. Din lipsă de somn, mai privesc canalele voastre de propagandă, unde aud numai pălăvrăgeală, minciuni, ură, geopolitică, demagogie și laudă de sine. 

După ocupația rusească, țara s-a umplut cu incompetenți, bețivi, hoți fără studii, care au venit să ne învețe cultura sovietică adusă de Petru I din Europa. Iată că acești comuniști ne-au învățat a bea, fura și minți. Am luat cele mai rele năravuri de la ei. Și cu toate acestea, voi, politicienilor, sunteți lipsiți de orice simț omenesc? Oare nu voi ați adus țara în acest hal, prin ședințe nocturne cu legi contra poporului?

Voi ne-ați sărăcit complet. Ați băgat la pușcărie oameni nevinovați, ați oligarhizat țara prin aducerea la putere a unor bandiți, cu ajutorul cărora a înflorit corupția. Voi ați mituit poporul, aducându-l la alegeri ilegal, din banii furați de la oameni, pentru ca să fiți la putere. Dacă, la moment, ați fi fost voi la guvernare, în aceste condiții grele, când adepții voștri au declanșat războiul în Ucraina și ne frământă pandemia, poporul ar fi ajuns într-o degradare totală, n-ați fi făcut nimic. 

Federația Rusă nu vă mai acordă ajutor, deoarece s-au convins că milioanele acordate vouă și plimbate prin Bahama, au ajuns în buzunarele voastre, ale „verhuștei” partidului. Din acest motiv, guvernarea actuală umblă prin lume pentru ajutor, pentru a susține poporul în vremuri grele. A venit timpul să vă luați tălpășița și să fugiți, pentru a nu vă mai întoarce niciodată. Aveți simț, nu împuțiți edificiul Parlamentului. Mulți ani ne va trebui să aerisim sediile de duhoarea voastră. Comuniștii au demonstrat lumii întregi, începând cu 1917, cine sunteți voi, social-comuniștii. Cu toții am văzut unde s-a ajuns cu toate ideile voastre.  

Mă adresez lui Filat, Plahotniuc, Dodon, Voronin, Platon, Șoriștii și democrații, comandați un vagon și plecați în fundul răsăritului. Într-o societate cu o democrație înaintată, care tinde spre Europa, cu un popor cu tradiții române, va fi imposibil să fie întors slavonismul și chirilica. Scopul vostru de a ajunge înapoi la putere va eșua. Știți bine că ați furat țara și ați lăsat-o gol-goluță. Mai bine gândiți-vă cum să întoarceți milioanele la ruși, de altfel, tot ei vă vor strânge în tejghea.

Partidele care se află acum împreună în cârdășia opozițională vor neapărat să răstoarne puterea. Ei simt că le arde fundul și că majoritatea din ei vor sta în pușcărie. Cum vi se întoarce limba să numiți Partidul Șor „partid”? În popor, așa ceva se numește „șaica” celor mai mari hoți, care trebuie cât de curând scoasă în afara legii. Care-i cauza, pentru ce ei protestează? Noi știm bine că au furat țara și mereu i-au făcut rău. Ei sunt ghidați de agenții ruși, pentru a destabiliza situația și a crea haos. 

Stimați guvernanți, poporul are încredere în voi. Noi vă rugăm sau chiar vă cerem urgentarea reformelor. Scăpați-ne cât mai repede de hoți, bandiți și lași, umpleți odată și odată pușcăriile cu oamenii ce au adus țara la acest colaps”, scrie Radu Iosipoi.