Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un militar a decedat într-un…

Un militar a decedat într-un accident de muncă. Procurorul șef al capitalei: „A fost strivit de o blindată în alt mijloc de transport”

Un militar prin contract al Armatei Naționale, în vârstă de 26 de ani, a decedat astăzi, 3 iulie, în urma unui accident în timpul executării obligațiunilor de serviciu, anunță Ministerul Apărării al R. Moldova.

Actualmente, Poliția militară investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului”, a declarat Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă, menționând că Poliția și Procuratura au fost anunțate despre tragicul accident. 

Procurorul șef interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat pentru Ziarul de Gardă că organele competente, la ora actuală, se află la fața locului.

„Incidentul s-a produs la unitatea militară de pe strada Pietrarilor 1. Militarul a fost strivit prin compresiune de către o blindată în alt mijloc de transport și persoana la scurt timp a decedat. Urmează să stabilim în ce circumstanțe. Noi suntem la fața locului. Preventiv, avem un articol prin prisma căruia intenționăm să acționăm – art. 382 alin. 2 litera b) încălcarea regulilor de conducere sau de exploatare a mașinilor de luptă, speciale sau de transport, dacă aceasta a provocat decesul unei persoane”, ne-a comunicat procurorul.

Afanasii a mai adăugat că, deocamdată, nu se cunoște datele exacte privind localitatea din care este originar tânărul.

Cunosc doar că militarul este prin contract la Armata Națională. Întâi analizăm circumstanțele incidentului, ulterior o să examinăm actele, potrivit cărora să vedem care a fost calitatea acestuia, scopul și cât de acoperit, din punct de vedere al documentelor, a fost în procedura respectivă”, ne-a mai spus procurorul.