Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fosta directoare adjunctă a…

VIDEO Fosta directoare adjunctă a ANSC susține că va acționa în instanță Parlamentul și va sesiza Delegația UE cu privire la demisia sa. Reacția PAS

Sursa captură video privesc.eu

Irina Gutnic, cea care la 3 februarie, a fost demisă de Parlament din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și director general-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anunțat vineri, 4 februarie, că va acționa în judecată Parlamentul și va sesiza Delegația UE cu privire la demisia sa.

Irina Gutnic susține că va solicita instanței de judecată suspendarea hotărârii Parlamentului prin care a fost demisă din funcția de directoare adjunctă a ANSC și repunerea sa în funcție.

Într-un comentariu pentru ZdG, responsabilii Partidului Acțiune și Solidaritate au declarat că „orice cetățean are dreptul de a contesta în instanță orice decizie.

„Cu viteza sunetului, fără a mi se da drept la replică, în lipsa unui act constatator a celor ce mi se incriminează, Parlamentul a decis revocarea mea din funcția de director adjunct înainte de termen. Comisia economie, buget și finanțe încă nu a introdus pe ordinea de zi revocarea mea, Parlamentul încă nu și-a exprimat votul, iar decizia de revocare deja se anunță public, pe rețelele de socializare. La noi decizia se ia de un singur deputat?Funcționarii care nu sunt din PAS, indiferent de capacitățile profesionale sunt demiși din funcții mai ceva ca pe timpul lui Plahotniuc (…) Concursul a fost mimat. Directorul general a persecutat fostul director al ANSC ca să-și depună mandatul. (…) Parlamentul a demis cu mare fast un consilier fără a ști de ce. Evident că voi contesta acest show ieftin. Voi sesiza delegația UE pentru abuzurile care le-ați comis. Sunt conștientă că guvernarea va

În context, Gutnic a menționat că va lansa o platformă care va monitoriza activitatea ANSC și va veni cu rapoarte și recomandări.

Solicitată de ZdG purtătoarea de cuvânt a PAS a declarat că orice cetățean are dreptul de a contesta în instanță orice decizie.

„Ca și orice cetățean al acestei țări, are dreptul de a contesta în instanță o decizie, dacă consideră că i-au fost încălcate drepturile. Reiterăm că vom susține în continuare eforturile de a face ordine în sistemul de achiziții publice”, menționează reprezentanții PAS.

La 3 februarie, Irina Gutnic a fost demisă din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și director general-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Pentru demisia lui Gutnic au votat 55 de deputați PAS.

Irina Gutnic a fost numită în funcția de consilieră pentru soluționarea contestațiilor și directoare generală-adjunctă a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor în 2017, pe un termen de 7 ani.

Irina Gutnic și-a început cariera în 2003, la Ministerul Muncii, în calitate de specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, a lucrat la Ministerul Economiei. Pentru o scurtă perioadă a deținut funcția de șef al serviciului juridic și resurse umane în cadrul ICS „Trans Standard,, SRL, iar ulterior a devenit administrator (2012-2014) al ÎCS „Veritrans Plus” SRL. Din 2014 până în 2017 a lucrat la Curtea de Conturi.