Principală  —  IMPORTANTE   —   În cadrul instituțiilor spitalicești din…

În cadrul instituțiilor spitalicești din capitală sunt internate 254 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 18 – în stare extrem de gravă

În prezent, în cadrul instituțiilor spitalicești din capitală sunt internați 254 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, din care 18 – în stare extrem de gravă, 107 – în stare gravă, 123 – în stare medie și 6 persoane – în stare ușoară, anunță Primăria municipiului Chișinău.

„Actualmente, sunt activate, în circuitul COVID-19, câteva instituții medicale strategice, pentru tratamentul pacienților cu coronavirus, iar în eventualitatea apariției unui nou val pandemic, vor fi reactivate gradual alte spitale municipale”, susțin autoritățile municipale.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, 3 ianuarie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS).

Autoritățile municipale îndeamnă în continuare populația să se vaccineze pentru a putea face față situației pandemice. În acest sens, pe teritoriul capitalei sunt disponibile punctele de vaccinare mobile – un troleibuz și un autobuz, inclusiv cele 70 puncte de imunizare din cadrul instituțiilor medicale, care activează pe parcursul săptămânii.