Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Coadă la punctul mobil…

FOTO Coadă la punctul mobil de vaccinare care se află astăzi lângă parcul „Afgan”: mai mulți oameni au venit să se imunizeze împotriva COVID-19

Foto: Ion Ceban/ Facebook

Coadă la punctul mobil de vaccinare care se află sâmbătă, 23 octombrie, lângă parcul „Afgan” din sectorul Rîșcani al capitalei. Mai mulți oamenii au stat în rând pentru a se imuniza împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, actualmente, rata de vaccinare în rândul profesorilor este de 98 la sută.

„În fiecare zi autobuzul și troleibuzul, care sunt dotate corespunzător punctelor de vaccinare, merg în sectoare cât mai aproape de cetățeni, chiar și în zile de weekend. Medicii noștri sunt mereu la datorie și le mulțumesc mult. Doar în cele două unități în perioada lansării lor, s-au vaccinat peste 20 de mii de cetățeni. Chișinăul este exemplu și îndemn toți cetățenii să se mobilizeze și să se vaccineze în continuare și să fie precauți”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Vineri, 22 octombrie, în R. Moldova a fost înregistrat un bilanț dur de decese și infectări cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat 38 de decese și 2057 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 13 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-România, 2-Italia, 2-Rusia, 1-Arabia Saudita, 1-Germania, 1-Letonia, 1-Olanda, 1-Polonia, 1-Turcia.

Potrivit informațiilor furnizate vineri de către autoritățile din sănătate, în total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2 836 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 252 în stare extrem de gravă și 34 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Pe 22 octombrie au fost administrate 6 229 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 4 838 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1 391 de persoane au fost imunizate cu a doua doză.