Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Candu la inițiativa…

Reacția lui Candu la inițiativa lui Dodon de a modifica Constituția

Andrian Candu, președintele Parlamentului, a venit cu o reacție la inițiativa lui Igor Dodon, președintele R. Moldova, de a modifica Constituția.

„Într-o democrație parlamentară un președinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului. Președintele Dodon, însă, în dorința de a supune Parlamentul, are falsa senzație că aș fi poștașul care duce scrisori deputaților. Îl invit pe președinte să se adreseze direct deputaților, or modalitatea de comunicare instituțională cu fracțiunile îi este familiară. Văd că dânsul insistă asupra angajamentelor năstrușnice asumate cu ardoare, inclusiv anularea Acordul de Asociere, însă initiativa sa nu are nicio perspectivă. În opinia mea, este doar încă o încercare politică de a ieși în evidență. Aștept să văd cine vor fi semnatarii inițiativei, prin care președintele Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o anexă a Președinției”, a declarat Candu.

Amintim că, astăzi, în cadrul unui briefing, Igor Dodon a anunțat că a elaborat un proiect de lege de modificare a Constituției, pentru a oferi mai multe atribuții instituției prezidențiale. „Voi transmite deputaților în Parlamentul RM acest proiect de modificare a Constituției cu îndemnul de a susține această propuneri de revizuire a Constituției. În cazul în care, către data de 24 martie curent, propunerea nu va întruni numărul necesar de semnături, vom demara procedura de revizuire a Constituției în baza inițiativei populare”, a declarat Dodon.