Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întâlnirea lui Dodon cu reprezentanții…

Întâlnirea lui Dodon cu reprezentanții FMI

Igor Dodon, președintele R. Moldova, s-a întâlnit cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI).

Am transmis un mesaj foarte clar că sunt de părere că această cooperare trebuie să fie în interesul R. Moldova și al cetățenilor săi. Am subliniat că sunt pe de o parte îngrijorat, pe de altă parte nu susțin mai multe prevederi ale Memorandumului de cooperare cu R. Moldova”, a subliniat șeful statului.

Totdată, acesta a menționat că primul subiect pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate va fi despre banii furați din sistemul financiar-bancar. „Consider că sunt și alte soluții pentru rambursarea miliardului furat, dar nu să fie rambursați de către cetățenii R. Moldova. În scurt timp voi face publică poziția mea. Am convenit să lucrăm la nivel de experți la acest subiect”, a adăugat Dodon.

Menționăm că o echipă de experţi a Fondului Monetar Internaţional se află într-o misiune de evaluare în R. Moldova, în perioada 14 – 28 februarie 2017.

Amintim că pe 7 noiembrie 2016, Guvernul și FMI au semnat un Acord de colaborare, prin care R. Moldova a primit o linie de credit de aproximativ 176 de milioane de dolari, dintre care 35 milioane de dolari au fost deja alocate.