Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Amendat pentru blocarea străzii…

(VIDEO) Amendat pentru blocarea străzii la protest, Vlad Bilețchi se consideră nevinovat

Prima ședință de judecată în cauza liderului Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), Vlad Bilețchi, a avut loc astăzi la Judecătoria Centru. Activistul civic a fost amendat de poliție pentru faptul că ar fi blocat mai multe străzi în timpul protestelor din luna noiembrie.

Sursa Video: www.ZdG.md

Vlad Bilețschi, liderul ODIP, se consideră nevinovat. Acesta susține că nu a chemat pe nimeni să blocheze strada și că, pe parcursul protestului, organizatorii au coordonat acțiunile cu oamenii legii.

„Intenția noastră a fost de a protesta, nu de a bloca strada. Din cauză că au fost mulți oameni a fost blocată strada. (…) Agentul constatator pretinde că ar avea probe video care confirmă faptul că am blocat intenționat strada. Eu nu am chemat de la portavoce oamenii să blocheze strada. Ar trebui să aducă probe prin care m-a înștiințat, mi-ar fi cerut să nu blocăm, dar ei nu au făcut asta. Eu, însă, voi demonstra că acțiunile au fost coordonate cu colaboratorii de poliție, vom identifica probele video, sunt mulți care au filmat integral, și voi proba faptul că poliția direcționa mulțimea”, a declarat Bilețchi.

Vitalie Răilean, șef-adjunct al Secției securitate publică a IP Centru, a declarat în instanța de judecată că organizatorii acțiunii de protest nu au coordonat acțiunile lor cu reprezentanții poliției.

În sala de judecată au fost prezenți și câțiva colegi de asociație, care au afișat placate cu următoarele mesaje: ”Vrem dreptate”, Libertate te iubim, ori învingem ori murim” și ”Justiție corectă”.

Asociaţia „Onoare, Demnitate şi Patrie” a organizat mai multe acțiuni de protest în luna noiembrie 2016 la Curtea Constituţională și la Comisia Electorală Centrală pentru a cere să nu fie validat rezultatul scrutinului prezidențial din 13 noiembrie, pe care-l consideră fraudat.