Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Veaceslav Platon rămâne în arest…

Veaceslav Platon rămâne în arest preventiv

Veaceslav Platov rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins recursul avocaților omului de afaceri, care au cerut eliberarea acestuia din arest.

„Am contestat încheierea de prelungire a mandatului de arest preventiv pe numele lui Veaceslav Platon. Nu sunt motive relevante și suficiente pentru prelungirea măsurii preventive. Probele acuzării au fost că inculpatul are relații în mediul de afaceri, a fost deputat în Parlament, este bănuit în comiterea unei infracțiuni, și ar putea comite și altele”, a declarat avocatul Valeriu Pleșca.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din R. Moldova.