Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul lui Dan Vulpe la…

Dosarul lui Dan Vulpe la doi ani de la accident

Sergiu Trofim, bărbatul care l-a tamponat mortal pe Dan Vulpe în luna decembrie 2013,  riscă 7 ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de circulaţie, soldate cu decesul unei persoane şi părăsirea locului accidentului. Experţii au stabilit în cadrul urmăririi penale că acesta se deplasa cu o viteză de aproximativ 93 km/h, dar şi că, dacă s-ar fi deplasat cu viteză regulamentară, ar fi putut evita impactul fatal.

Dosarul morţii lui Dan Vulpe, tânărul accidentat mortal la sfârşitul anului 2013  pe bd. Dacia din capitală, se află în instanță din octombrie 2014. Acesta este examinat la Judecătoria Botanica din Chișinău de către magistratul Virgiliu Buhnaci. În ședința de ieri, procurorul pe acest caz, Vitalie Busuioc a prezentat instanței probatoriul acumulat  în cadrul urmăririi penale. Potrivit procurorului, bănuitul Sergiu Trofim, aflat la volanul automobilului, și alți trei pasageri, au părăsit locul accidentului și au ascuns mașina în curtea unui bloc din apropiere. Deși, martorii au declarat în instanță că imediat au plecat cu un taxi în or. Ialoveni, ancheta a stabilit că aceștia au urmărit din umbră venirea poliției și ambulanței la locul accidentului. Avocatul inculpatului a insistat pe faptul că Trofim și cei trei prieteni, Gheorghe Vicol, Vadim Cucerescu și Vitalie Gordilă, se aflau în stare de șoc și nu știau cum să reacționeze.

Tatăl tânărului decedat, Constantin Vulpe, a solicitat ca Vicol, Cucerescu și Gordilă să fie trași la răspundere penală pentru părăsirea locului accidentului și fals în declarații.

Despre acest caz, ZdG a scris în ediţiile trecute, în mai multe articole din seria „Secretele dosarului Dan Vulpe”.

Decizia pe acest caz urmează a fi pronunțată la 21 decembrie.

P.S. ZdG va urmări desfăşurarea acestui proces şi va reveni cu detalii.