Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi soldaţi din Brigada de…

Doi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”, suspectați de omorul unui tânăr de 21 de ani din capitală, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13

Doi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”, suspectați de omorul unui tânăr de 21 de ani din capitală, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Responsabilii din cadrul Ministerul Apărării au anunțat că în seara zilei de marți, 4 ianuarie, doi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost reținuți, fiind suspectați de omorul unui tânăr de 21 de ani din capitală, săvârșit duminică, 2 ianuarie, în Parcul Valea Trandafirilor. Detalii aici.

Potrivit Ministerului Apărării, soldații au fost încorporați în serviciul militar în luna aprilie 2021, iar pe 2 ianuarie curent, cei doi tineri se aflau în concediu, în afara unității militare.

Corpul neînsuflețit al unui tânăr de 21 de ani a fost găsit de autorități, luni, 3 ianuarie, în apropierea unui lac din Parcul Valea Trandafirilor. Potrivit poliției, pe cadavrul bărbatului au fost depistate semne de violență.

Autoritățile au inițiat o cauză penală pentru omor.