(doc) Cum motivează judecătoarea de la Strășeni, eliberarea din izolator a tinerei mame din Strășeni

Vine­ri, 22 ianu­a­rie 2016, Vic­to­ria Pru­tea­nu, tână­ra din Stră­șe­ni con­dam­na­tă la 3 ani și 8 luni de închi­soa­re pen­tru că și-a înjun­ghiat mor­tal soțul care o bătea, întem­ni­ța­tă în sala de jude­ca­tă, în pre­zen­ța copi­i­lor și rude­lor, a fost tri­mi­să în arest la domi­ci­liu de către jude­că­toa­rea Miha­e­la Gro­su Gavri­li­ță.

Magis­tra­ta a luat aceas­tă deci­zie după ce unul din avo­ca­ții tine­rei, Ion Gume­niu a depus o cere­re prin care a cerut schim­ba­rea măsu­rii pre­ven­ti­ve pe nume­le con­dam­na­tei. Jude­că­toa­rea a accep­tat demer­sul men­ționând că acest caz ar fi unul „excep­țio­nal”, Vic­to­ria având la între­ți­ne­re 5 copii, din­tre care doi ai săi, de vâr­stă fra­ge­dă. Tot­o­da­tă, în instan­ță, magis­tra­ta a ținut cont de fap­tul că în ulti­ma peri­oa­dă, sta­rea de sănă­ta­te a con­dam­na­tei s-ar fi înră­u­tă­țit.

Vede­ți aici înche­ie­rea jude­că­toa­rei Miha­e­la Grosu-Gavriliță
123Ediția tipărită a Ziarului de Gardă apare cu sprijinul DEPARTAMENTULUI POLITICI PENTRU RELAŢIA CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI A MINISTERULUI DE EXTERNE AL ROMÂNIEI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

  • Ивана Николаус

    Nu am înţe­les nimic din cele citi­te!