Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Termoelectrica recomandă gestionarilor fondului locativ…

Termoelectrica recomandă gestionarilor fondului locativ să ajusteze temperatura în blocurile de locuit

Foto: termoelectrica.md

Termoelectrica SA a emis luni, 7 februarie, un comunicat de presă prin care anunță că recomandă gestionarilor fondului locativ și/sau responsabililor de contor să monitorizeze sistematic și să asigure reglarea la necesitate a temperaturii în blocurile locative, în funcție de necesitățile locatarilor.

Conform Termoelectrica, acțiunea este necesară pentru a asigura confortul termic individual pentru fiecare bloc în parte, precum și pentru un nivel sporit de eficiență energetică, inclusiv prin optimizarea consumului de resurse energetice.

„În cazul în care, pe parcursul zilei, temperaturile aerului exterior sunt ridicate, iar caloriferele sunt supraîncălzite, recomandăm locatarilor să solicite intervenția gestionarului fondului locativ sau, după caz, a angajaților Termoelectrica, pentru ajustarea consumului de energie termică, utilizând următoarele canale:

Termoelectrica în condiții de urgență, are obligația de a monitoriza strict graficul de temperaturi, consumul de gaze naturale pentru a asigura confortul consumatorilor conform Regulamentului privind indicatorii de calitate aprobat de ANRE.

Termoelectrica asigură  furnizarea calitativă a energiei termice până la branșamentul clădirii (punctul de conectare), iar sistemul  ingineresc de încălzire intrabloc este administrat de locatari, prin intermediul administratorul/gestionarului fondului locativ.

Anterior, prim-ministra Gavrilița a anuțat că Guvernul va oferi o compensație maximăpentru consumul de energie termică în mărime de 815 lei. Potrivit programului de compensare a tarifului la căldură, în facturile din luna ianuarie Guvernul va compensa 80% din creșterea tarifului. Detalii aici