Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Lucrările la gazoductul Iaşi -…

Lucrările la gazoductul Iaşi – Ungheni ar putea începe la vară

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, s-a întâlnit, la Chişinău, cu omologul său moldovean, Marcel Răducan, cu care a discutat despre implementarea gazoductului Iaşi – Ungheni, cei doi oficiali exprimându-şi convingerea că, în cursul acestei veri, va începe contractarea lucrărilor de execuţie.

AGERPRES scrie că, în cadrul întâlnirii cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, delegaţia condusă de Cristian Petrescu a discutat despre stadiul implementării Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova şi a celor două protocoale adiţionale, precum şi a Declaraţiei comune privind cooperarea în domeniul protecţiei mediului (semnată cu ocazia şedinţei comune a Guvernelor de la Iaşi, din data de 3 martie a.c.).
Cei doi miniştri au solicitat, de asemenea, urgentarea demersurilor în vederea implementării cât mai rapide a proiectelor.
Ministrul Cristian Petrescu s-a întâlnit şi cu primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cu care a discutat, printre altele, despre mai multe proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere şi de renovare a unor unităţi de învăţământ, proiecte pe care Primăria Municipiului Chişinău le-a propus pentru a fi realizate cu ajutor financiar din partea autorităţilor româneşti, în cadrul ‘Acordului de 100 de milioane de euro’. Ministrul Cristian Petrescu a invitat autorităţile de la Chişinău să depună proiectele în vederea analizării oportunităţii de finanţare a acestora.
În cadrul vizitei în Republica Moldova, desfăşurată în perioada 4 – 6 aprilie a.c., ministrul Cristian Petrescu a participat şi la inaugurarea Celei de-a XVII-a ediţii a Târgului Internaţional de Turism ‘Tourism. Leisure. Hotels 2012’ de la Chişinău, eveniment în cadrul căruia România participă ca invitat de onoare. Petrescu s-a întâlnit şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.