Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) La ședințele CSM nu…

(VIDEO) La ședințele CSM nu poți intra nici dacă ești invitat

Deși pe agenda Consiliului Supe­rior al Magis­tra­tu­rii (CSM) a fost anunțat și un subiect despre care a scris Ziarul de Gardă, reporterul nostru nu a fost lăsat să intre la ședință. Gardienii de la intrare susțineau că nu suntem în lista invitaților, chiar dacă în ajun am sunat și am anunțat intenția de a participa la ședință.

Sursa Video: www.ZdG.md

La ședința publică din 21 iunie, reporterului Ziarului de Gardă nu i s-a permis să intre în sală, pe motiv că nu era inclus în listă. Întrebată dacă ar exista vreo interdicție pentru reporterul nostru de a participa la ședința respectivă, Carolina Mangâr, responsabila de relații cu publicul și mass-media, a negat că ar exista vreo interdicție.
Cu toate acestea, Vic­tor Micu, președintele CSM, a reamintit că a fost deschisă o sală separată pentru presă și a insistat să mergem acolo. „Îi normal cum stați dvs. acum cu camera în spatele membrului CSM? Sunt situații când judecătorii care nu au locuri în sala respectivă și dumneavostră creați impedimente”, a declarat Micu.

Nici la ședința din 5 iulie, presa nu a fost lăsată să intre în sala de ședințe a CSM. Temei pen­tru inter­dic­ție a ser­vit un ordin ver­bal de la admi­nis­tra­ția aces­tei insti­tu­ții, iar gar­die­nii l-au exe­cu­tat fără ezi­tare. Soli­ci­tați să pre­zinte vreun act legal, aceștia au spus că nu au pri­mit nimic. Doar au invo­cat că au o listă, iar în acea lista jur­na­liș­tii nu au fost tre­cuți.