Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   VIDEO/ „Taică-meu, de când am…

VIDEO „Taică-meu, de când am devenit ministru, de fiecare dată mă întreabă: Ce se aude cu pensia mea?”. Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale – la Podcast ZdCe, despre indexarea pensiilor, reformarea sistemului și compensațiile la facturi

De la 1 aprilie s-au indexat pensiile și alocațiile sociale cu 15 la sută, în contextul unei inflații de peste 30 la sută. De ce? Răspunde la întrebări invitatul acestei ediții, Alexei Buzu, ministru al Muncii și protecției Sociale.

Dacă noi indexam pensiile la 30 la sută, noi trebuia să mai găsim încă aproximativ 3 miliarde de lei. Asta înseamnă că trebuia să tăiem din programele de sănătate, programele pe educație, programele pe investiții. Dacă indexam la 30 la sută, nu puteam să avem și Fondul de vulnerabilitate energetică, care a fost bugetat la 5 miliarde de lei”, a argumentat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Suntem într-o criză și bugetul pe asistență socială nu este unul sustenabil”, a mai admis Alexei Buzu.

De asemenea, aflați dacă statul va continua și anul viitor să ofere compensații la facturile pentru resursele energetice și în ce modalitate.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.