Principală  —  RECOMANDAT   —   VIDEO/ Voci de la protestul…

VIDEO Voci de la protestul Partidului Șor: „Ne aduc americani și români aici la noi”, „Maia Sandu îi vândută americanilor”, „Războiul din Ucraina îi fals”

Duminică, 12 martie 2023, la Chișinău a avut loc o nouă manifestație cu oameni aduși organizat de Partidul Șor. Participanții abordați de reportera ZdG au enunțat motive diferite atunci când au fost întrebați pentru ce protestează, invocând atât problema prețurilor mari, cât și probleme de ordin lingvistic sau geopolitic.

Unii au spus că protestează împotriva prețului mare la gaz, alții pentru ca Maia Sandu „să nu aducă americani și români în Moldova” și „să nu pornească războiul împreună cu cei din Ucraina”. Unii participanți susțin că, de fapt, războiul din Ucraina ar fi fals, iar alții afirmă că „Putin o fost nevoit să pornească războiul”. 


Redăm mai jos câteva declarații ale participanților cu care a discutat reportera ZdG:

„Ne aduce americanii aici la noi și românii. Noi suntem moldoveni”. 

„Nu-i război în Ucraina. Îi fals”. 

„Nu vreau război, pe care îl pornește Maia Sandu cu aiștea din Ucraina. Propaganda lui Zelensky o duce și ea la noi. Putin o fost nevoit să pornească războiul, nu l-o pornit din capul lui”.

„Cum să trăiești cu 30 de lei metrul cub de gaz? Nu vrea să se ducă Maia Sandu (la Moscova, n.r.) să facă o înțelegere ceva, că ea-i vândută la americani”.

Anterior ZdG a dezvăluit că Partidul Șor remunera participanții la proteste cu sume între 200 și 400 de lei pe zi.

Vedeți ancheta video mai jos: