Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Video/ Fondatorul „Bismobil Kitchen”, prima…

Video Fondatorul „Bismobil Kitchen”, prima declarație după ce a fost eliberat din pușcărie. Mesajul acestuia pentru clienți și investitori, la ieșirea din penitenciar

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost eliberat miercuri, 12 iulie, din arest preventiv și urmează să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

La ieșirea din Penitenciarul nr. 13, Mihail Șaran a spus că „sunt în arest la domiciliu și nu am dreptul să fac declarații”. Totuși, el a adresat un mesaj pentru clienții și investitorii „Bismobil Kitchen”:

„Totul o să bine. Cu siguranță. Important să nu fiu închis în penitenciar”.

Pe 14 aprilie 2023, fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost reținut de angajații Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției (IGP) într-o casă părăsită din localitatea Durlești, după o săptămână după ce s-a sustras de la urmărire penală. Ulterior a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13. Măsura preventivă a fost prelungită de mai multe ori.

Inițial, Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească R. Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Șaran a fost plasat în arest preventiv, dar măsura i-a fost schimbată în arest la domiciliu de către Curtea de Apel Chișinău, „ceea ce a făcut posibilă sustragerea lui de la urmărirea penală”, conform PCCOCS. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în R. Moldova.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.

Până pe 2 martie 2023, pe numele lui Mihail Șaran și a companiei „Bismobil” au fost înregistrate 144 de plângeri pentru bucătării la comandă, care nu au fost livrate clienților, cu o sumă a prejudiciului de 18.116.867 lei și 11 plângeri au fost înregistrate pe contracte de împrumut, suma prejudiciului fiind de 558.500 de euro, a declarat anterior pentru ZdG, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP).