Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ULTIMA ORĂ/ Fondatorul Bismobil Kitchen,…

ULTIMA ORĂ Fondatorul Bismobil Kitchen, care era căutat de oamenii legii, a fost reținut la Durlești

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost reținut vineri, 14 aprilie, de angajații Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției (IGP), într-o casă părăsită din localitatea Durlești, după o săptămână de la evadare.

Anunțul a fost făcut de IGP, care a precizat că Șaran a fost reținut „cu puțin timp în urmă, în urma măsurilor speciale de investigații”. Poliția menționează că va reveni cu detalii.

Marți, 11 aprilie, pe pagina de socializare a directorului și fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, care era căutat de oamenii legii de vineri, 7 aprilie, după ce a evadat, a apărut o postare din numele său. Acesta a afirmat că „știe că într-o zi o să se predea organelor de urmărire penală, sau singuri o să îl rețină, însă până atunci o să se expună online”, explicând de ce a fugit. Antreprenorul nu a comunicat despre locul în care se află în prezent.

Vineri, 7 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că Mihail Șaran, cercetat într-un dosar de escrocherie, a evadat înainte ca magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, să se expună asupra demersului procurorilor de înlocuire a arestului la domiciliu cu arest preventiv pentru 30 de zile.

Urmare a solicitării procurorilor, conform PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția R. Moldova pentru a fi reținut.

Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia”, a anunțat PCCOCS.

Poliția a solicitat persoanelor care dețin informații despre locul aflării fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, care a evadat din custodia oamenilor legii, să apeleze la numărul de telefon 112 sau 079420674. Conform Poliției, Șaran și-a scos „brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său”.

Pe 4 aprilie 2203, procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile, astfel încât acesta să „nu influențeze martorii și să nu împiedice în alt mod desfășurarea obiectivă a investigațiilor”.

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut pe 19 ianuarie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.