Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   NO COMMENT/ Igor Dodon din…

NO COMMENT Igor Dodon din nou s-a răzgândit și deja va promulga legea ONG-urilor: S-a găsit consens

După ce acum aproape 2 săptămâni Igor Dodon spunea că nu va accepta niciodată să promulge Legea ONG-urilor, astăzi, șeful statului spune că s-a ajuns la un consens și că deja socialiștii o vor vota, iar el o va promulga.

Ce-i drept, Dodon nu a dat detalii despre ce fel de consens e vorba, dar la câteva ore de la declarații, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a publicat 6 amendamente propuse de deputatul socialist Vasile Bolea. Printre altele, Bolea propune ca organizațiile necomerciale să nu poată susține și oferi servicii pentru partide și organizații politice, să nu poată participa la campaniile electorale și să nu poată monitoriza campaniile electorale și alegerile.

Nu este pentru prima dată când Igor Dodon se răzgândește. Anterior, în aprilie, Dodon amenința că dacă nu va fi aprobat creditul rus, Moldova riscă să rămână fără pensii și salarii. Ulterior, după ce acordul de împrumut a fost declarat neconstituțional, șeful statului a precizat de mai multe ori că pensiiile și salariile vor fi achitate.