Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ziarul de Gardă, printre premianții…

Ziarul de Gardă, printre premianții concursului „Reflectarea fenomenului corupției în masa-media”

Ziarul de Gardă a ocupat locul trei în cadrul ediției a XII-a a concursului „Reflectarea fenomenului corupției în mass-media”, organizat de Transparency International – Moldova.

Premiile pentru investigațiile înscrise la concurs au fost decernate vineri, 9 decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție.

Câteva dintre articolele cu care a participat ZdG la concurs sunt „Încălzirea pe bază de biomasă: Istoria unui eșec local, alimentat cu milioanele japonezilor”, „Afaceri cu iz penal între femeia de serviciu, intendentul și fostul președinte al Curții de Apel Bălți. Detalii noi despre dosarul penal în care Alexandru Gheorghieș este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită”, și „Constantin Botnari, alias „borsetka”: Între „problemele” cu legea de la Chișinău și firma afiliată familiei care recrutează personal în Marea Britanie”.

Premiul I a fost luat de Pavel Păduraru, de la Jurnal.md, iar premiul II – Julieta Saviţchi, Centrul de Investigații Jurnalistice, și Iurie Sanduța, RISE Moldova. Proiectul media CU SENS a obținut mențiune.

Concursul „Reflectarea fenomenului curupției în mass-media” are drept scop încurajarea reflectării argumentate a fenomenului corupţiei de către jurnalişti şi diminuarea toleranţei faţă de acest fenomen, potrivit organizatorilor.

Investigațiile prezentate la concurs au fost evaluate de juriu în baza următoarelor criterii: profunzimea documentării, calitatea argumentării, abordarea etică, dezvoltarea atitudinii intolerante faţă de corupţie.

Acest concurs a fost organizat în cadrul proiectului „Mobilizarea societății civile pentru monitorizarea şi sesizarea asupra integrității instituțiilor statului şi activităților anticorupție în Moldova” susținut financiar de Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.