Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Procuratura Generală și Inspectoratul…

VIDEO Procuratura Generală și Inspectoratul General al Poliției, despre nunta fiului premierului Ion Chicu, organizată pe timp de pandemie

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că instituția pe care o conduce a recepționat sesizările depuse, după ce unul dintre fiii premierului Ion Chicu și-a sărbătorit nunta pe 28 august, la Vinăria „Poiana”, pe timp de pandemie. Șeful PG a menționat că sesizările vor fi examinate și ulterior va veni cu deciziile de rigoare.

Noi am fost sesizați despre acest fapt. Vom examina sesizările în timpul apropiat și vom veni cu soluții conform legislației în vigoare”, a menționat șeful Procuraturii Generale.

Ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Silvia Vetcu, a comunicat pentru Ziarul de Gardă că Poliția a înregistrat sesizarea și urmează să stabilească toate circumstanțele.

Marți, 1 septembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a anunțat că a depus un demers la Serviciul Protecției și Pază de Stat prin care a solicitat mai multe informații, în contextul în care mai multe surse au confirmat că vineri, 28 august, unul dintre fiii premierului a sărbătorit nunta, iar mai mulți ofițeri din cadrul SPPS au fost implicați în asigurarea securității evenimentului. Tot el, a depus și o sesizare la PG în acest sens.

Un nou denunț împotriva premierului R. Moldova, Ion Chicu, a fost depus miercuri, 2 septembrie, la Procuratura Generală, după organizarea nunții fiului prim-ministrului pe timp de pandemie. Plangerea a fost depusă de către consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, care susține că a solicitat tragerea la raspundere a prim-ministrului pentru „încălcarea crasa a legislației în vigoare”.

În seara zilei de vineri, 28 august, la vinăria Poiana a avut loc în plină pandemie nunta fiului premierului Ion Chicu. Petrecerea a purtat un caracter secret și reprezentanții media au fost împiedicați de persoane în civil despre care s-a spus că ar fi de la SPPS, însă care purtau ecusoane din staff-ul vinăriei. Ulterior, portalul Cu Sens a publicat și imagini cu primul dans al mirilor.

După trei zile de la eveniment, marți, 1 septembrie, premierul Ion Chicu a declarat că la Vinăria „Poiana” nu a fost organizată o nuntă, ci o petrecere la care au participat „exclusiv unchii și mătușile – sora mea, doi frați și o soră a soției”.

La sfârșitul lunii iunie, Chicu declara în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova că, cel mai probabil, evenimentul va fi amânat. „Imaginați-vă că organizezi petrecerea, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cine vei fi după aceasta?”, spunea șeful Executivului.

VIDEO/ Au apărut imagini de la nunta fiului premierului