Principală  —  IMPORTANTE   —   Nunta fiului premierului Ion Chicu.…

Nunta fiului premierului Ion Chicu. Deputatul PAS, Radu Marian a depus o sesizare la Procuratura Generală: „Chicu trebuie să-și dea imediat demisia!”

Deputatul PAS, Radu Marian a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care cere anchetarea premierului Ion Chicu „prin prisma art. „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” alin. (2), lit. b) și b/1), ce se sancționează cu amendă în mărime cel puțin 67.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani”.

Solicitarea lui Marian vine după ce la nunta fiului premierului Ion Chicu ar fi fost observați mai mulți ofițeri ai SPPS și care ar fi fost folosiți pe ascuns la organizarea evenimentului de la Vinăria Poiana.

„Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său, Chicu a comis și abuz în serviciu. La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciul Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară) pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPP sunt plătiți bani publici”, a scris Radu Marian pe pagina sa de facebook unde a atașat și textul plângerii înaintate.

Radu Marian îi cere premierului să-și dea demisia astăzi, pentru a evita problemele de viitor. „Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia și singur. Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române”, a încheiat mesajul Marian.

În seara zilei de vineri, 28 august, la vinăria Poiana a avut loc în plină pandemie nunta fiului premierului Ion Chicu. Petrecerea a purtat un caracter secret și reprezentanții media au fost împiedicați de persoane în civil despre care s-a spus că ar fi de la SPPS, însă care purtau ecusoane din staff-ul vinăriei. Ulterior, portalul Cu Sens a publicat și imagini cu primul dans al mirilor.

La sfârșitul lunii iunie, Chicu declara în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova că, cel mai probabil, evenimentul va fi amânat. „Imaginați-vă că organizezi petrecerea, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cine vei fi după aceasta?”, spunea șeful Executivului.

De vineri însă, premierul Chicu nu a comentat acuzațiile care i se aduc. Am solicitat o reacție de la purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, dar deocamdată nu am primit un răspuns.