Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Chicu afirmă că fiul…

VIDEO Chicu afirmă că fiul său a făcut o petrecere, nu nuntă: „Nu s-au încălcat regulile”

La Vinăria „Poiana” nu a fost organizată o nuntă, ci o petrecere la care au participat „exclusiv unchii și mătușile – sora mea, doi frați și o soră a soției”, susține prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.

„Pe 28 a fost organizat un eveniment, o masă de sărbătoare. Fiul meu s-a căsătorit în 2019, iar în septembrie 2019 a fost încheiat un contract cu un local din Parcul „Valea Trandafirilor” pentru ca pe 30 august 2002 să avem nuntă cu 150 de persoane. Trebuia să fie alaltăieri nunta. La sfârșitul lunii iunie a acestui an, când a devenit clar că nu poți organiza evenimente de acest gen, la insistența mea, a fost amânată, apoi anulată nunta. Oricum, copiii au vrut să-și oficializeze căsătoria și cu această ocazie au vrut, cu cei mai apropiați oameni, pe 28, să organizeze masă. Nu este nuntă, nici după formă, nici după conținut. Toate regulile impuse de CNESP au fost respectate, inclusiv numeric. La acest eveniment au participat exclusiv unchii și mătușile fiului meu – sora mea, doi frați și o soră a soției mele. Este evevniment permis. Nu s-a încălcat nimic. Acest subiect îl consider închis.”, a declarat el în cadrul ediției din 1 septembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Cât despre paza de stat care era prezentă la eveniment și a restricționat accesul jurnaliștilor în zonă, șeful Executivului a menționat că întrebările ar trebui să fie adresate responsabililor de la SPPS.

Mai multe surse au confirmat că unul dintre fiii premierului a sărbătorit vineri, 28 august, nunta. Potrivit deputatului PAS Radu Marian, la eveniment ar fi fost peste 100 de persoane.