Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Poliția a primit ordin…

(VIDEO) Poliția a primit ordin să demonteze corturile din PMAN

Corturile din PMAN au fost demontate în această dimineață de poliție, deși reprezentanții Platformei civice Demnitate și Adevăr (DA) susțin că decizia finala judecătorească încă nu a fost pronunțată și au fost încălcate mai multe proceduri.

Corturile Platformei civice DA, instalate în Piața Marii Adunări Naționale în data de 6 septembrie 2015, pentru a protesta față de guvernare, au fost evacuate ca urmare a deciziei instanţei de judecată. Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare hotărârile instanței în fond și celei de apel, care au dispus eliberarea spațiului din fața Guvernului.

Reprezentanții Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN) califică această acțiune drept „o intimidare” făcută „mișelește la miez de noapte”.

Avocata Ana Ursachi a apreciat acțiune ca fiind o infracțiune, întrucât evacuarea corturilor trebuia începută la ora 8:00, conform titlului judecătoresc, dar la ora 8.00 căsuțele erau deja demontate.

„Cutea Supremă de Justiție a emis această hotărâre în mare grabă. Un recurs nu ajunge în două zile niciodată dintr-o instituție în alta, dar aici a ajuns și a fost și examinat. (…)Executarea trebuia să înceapă la 8 dimineața, dar căsuțele au fost demontate noaptea, mișelește”, a spus avocata în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi în PMAN.

Primăria municipiului Chișinău a cerut în instanță evacuarea Orășelului Demnității pe motiv că ar împiedica lucrările de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și a Pieței Marii Adunări Naționale.

  • Autori Video: Arslan & Veaceslav, veterani ai războiului de pe Nistru