Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Alexandr Lukashenko anunță că…

VIDEO Alexandr Lukashenko anunță că Alexei Navalny nu a fost otrăvit. Serviciile belaruse ar fi interceptat o convorbire dintre Berlin și Varșovia

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului care este nerecunoscut de o bună parte din comunitatea internațională a primit astăzi vizita oficială la Minsk a premierului rus, Mihail Mișustin. Cele două părți ar fi discutat mai multe proiecte de ordin economic și social, dar au discutat și despre ultimele evenimente politice din ambele țări.

Puternic contestat în Belarus, unde de 3 săptămâni au loc proteste de amploare, liderul de la Minsk l-a anunat pe Mișustin că deține dovezi clare că opozantul rus Alexei Navalny nu a fost otrăvit, așa cum susține guvernul german, inclusiv cancelara Angela Merkel.

Imagini video cu această declarație a fost prezentată de un canal de telegram afiliat președintelui belarus.

„Am observat, urmărind evenimentele din Rusia și cei din Vest au găsit o nouă chestie. Iarăși Noviciok, iarăși otrăvire.

Trebuie să vă spun că ieri sau alaltăieri, nu mai țin minte exact când, până la acea declarație a lui Merkel (ea spune că lui Navalny au vrut să-i închidă gura), am interceptat o convorbire. Doi abanați într-o rețea. Așa am înțeles, Varșava discută cu Berlin. Deoarce noi acolo (în vestul Belarusului) am desfășurat forțe suplimentare ne confruntăm cu cei din NATO și prin radioseferă.

Noi am interceptat un dialog interesant, unde (o să vă dau să-l citiți și-l vom trimite și la FSB) se spune clar că e un fals. Niciun fel de otrăvire a lui Navalny nu a avut loc”, a declarat Lukashenko.

Președintele nerecunoscut al Belarusului spune că are dovezi clare și că declarațiile lui Merkel sunt făcute pentru a nu-i da voie lui „Putin să se implice în Belarus”.

„Un grup de specialiști, înțeleg așa, au pregătit pentru Merkel și administrația ei niște așa-zise dovezi și au pregătit și discursul. Au făcut asta pentru, citez, „pentru a-l opri pe Putin să-și bage nasul în Belarus”, a declarat Lukashenko.