Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina…

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în prima vizită la Bruxelles

Foto: X/ @cgherasimov

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a început miercuri, 7 februarie, prima sa vizită la Bruxelles. Negociatoarea-șefă a R. Moldova cu Uniunea Europeană a declarat că se urmărește lansarea exercițiului de screening.

Cristinei Gherasimov are programate întâlniri cu oficiali europeni, inclusiv cu șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert-Jan Koopman.

Totodată, în cadrul vizitei de la Bruxelles, Cristina Gherasimov va participa și la o întâlnire cu membrii Clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni ai R. Moldova stabiliți la Bruxelles.

Potrivit Guvernului, scopul acestei vizite este unul „foarte clar”, oficialii moldoveni vor discuta despre următorii pași în procesul de negocieri și va avea loc evaluarea conformității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

Vizita are loc la două zile de la învestirea Cristinei Gherasimov în funcție. La Bruxelles, viceprim-ministra conduce o delegația compusă din secretarii de stat și oficialii de la Ministerul Afacerilor Externe, de la Ministerul Justiției, de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, de la Ministerul Finanțelor, de la Ministerul Energiei, de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și de la Cancelaria de Stat.