Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un video care arată, de…

Un video care arată, de fapt, tehnică din dotarea Armatei Naționale, motiv de panică pe rețelele de socializare. Precizările Ministerului Apărării

După apariția unor noi secvențe video pe rețelele de socializare, însoțite de comentarii care induc panica și dezinformează, Ministerul Apărării precizează că în imagini apare una din blindatele din dotarea Armatei Naționale, care este transportată la centrul de instruire pentru a participa la exercițiul „Scutul de foc”.

Autoritățile explică, de asemenea, că blindata este transportată cu trailerul pentru a nu deteriora carosabilul.

În contextul exercițiului respectiv, unitățile de tehnică din dotarea Armatei Naționale vor continua deplasarea pe drumurile naționale atât pe timp de noapte, cât și ziua.

Ieri, Ministerul Apărării a venit cu precizări, după ce în mediul online au fost distribuite mai multe secvențe video cu deplasarea, pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. În acest sens, reprezentanții Ministerului Apărării informează că video-urile respective au fost făcute cu șase ani în urmă.

Totodată, în privința videoclipurilor distribuite în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din R. Moldova, autoritățile afirmă că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul „Scutul de foc 2022”.

Exerciţiul „Scutul de Foc- 2022” are loc în perioada 12-23 septembrie și se desfăşoară conform planului de instruire pentru anul 2022. Antrenamentele au ca scop dezvoltarea capabilităților operaționale şi creşterea interoperabilității efectivului participant.

La exerciţiul organizat anual, începând cu 2015, sunt implicate unităţi de tehnică militară și sisteme de artilerie din dotarea Armatei Naționale.